Petak, 24. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

“Ne bi je tukao i da ga je prevarila” Porodični prijatelj brani hirurga osumnjičenog za jezivo porodično nasilje

Preuzmite sliku

Mi smo bili kućni prijatelji, kao nokat i meso. Nikola mi je bio kao sin. Divno su se slagali, obožavao sam ih.

Priča potreseno za Blic porodični prijatelj i komšija Nikole Ostojića, hirurga sa VMA koji je brutalno pretukao svoju suprugu I. O. pred njihovo troje maloljetne djece.

Kako kaže, Nikola je htio i četvrto dijete.

– Imaju tri divna dJeteta. Tara ima 14 godina, Vuk je 5. razred, a mala Ema ima samo četiri godine – priča komšija.

Ističe i da su se oni voljeli, te da ne može da povjeruje da je on to uradio.

– Bio je izvrstan hirurg, otac, muž, ma sve. Slušao me i volio nekada čak i više od moje djece. Ma ja mogu život da dam da on nikada ne bi podigao ruku na nekoga, a pogotovo ne na ženu koju je toliko volio – dodaje porodični prijatelj.

On tvrdi da hirug nije imao poroke, da nije pio alkohol.

– Stalno sam dolazio kod njih, pričali, smijali se… Gledao sam ih ko svoju djecu. Da znate samo koliko je on imao strpljenja i ljubavi za svoju porodicu, sve je radio zbog njih. Ništa mu nije bilo teško.

Kako kaže, upoznao ih je kum koji je takođe ljekar.

– Ona je pravnik, a on hirurg. Uspješni, on je držao i neka predavanja na engleskom. Bio je i na televiziji. Stvarno se toliko razumije u svoj posao. Ja stvarno ne znam šta da vam kažem, mnogo mi je teško – priča sagovornik.

Komšija je ispričao i da je Nikolina žena sa Kosova, dok je on iz Dalmacije.

– Garantujem životom da ga je i prevarila da je on nikada ne bi udario. Stvarno ne znam šta se desilo te večeri, ali toliko sam šokiran da ne mogu da dođem sebi. Ne spavam – dodaje.

Druge komšije ranije su ispričale da par nije djelovao kao da se u kući odvija porodično nasilje.

– Djelovalo je kao da nemaju problema jer su uvijek bili na nekom nivou, imaju vilu i voze dobre automobile – kažu komšije i dodaju da nisu vidjeli kako pripadnici MUP Srbije odvode doktora sa lisicama na rukama.

Inače, na društvenim mrežama doktor i njegova supruga objavljivali su zajedničke fotografije, na kojima su zagrljeni i ništa nije slutilo da je njihov odnos loš kao i da bi bio spreman tako brutalno da je prebije.

Podsjetimo, Nikola Ostojić (48) potpukovnik Vojske Srbije i hirurg sa VMA stigao je na saslušanje kod dežurnog zamjenika Trećeg osnovnog javnog tužilaštva po optužbama da je prije dva dana brutalno pretukao svoju suprugu i to pred njihovo troje maloljetne djece.

On je prije dva dana, kako se navodi, u porodičnom domu pištoljem brutalno pretukao suprugu i nanio joj teške tjelesne povrede u vidu loma četiri rebra, nadlaktice, a nesrećna žena je imala brojne hematome po glavi.

Žena je naknadno izjavila da je suprug od početka godine u porodičnom stanu više puta fizički i psihički zlostavljao, tukao, prijetio ubistvom, urinirao po njoj, davio kablom.

Nikoli Ostojiću prijeti od dvije do 10 godina robije za krivično djelo nasilje u porodici za koje se sumnjiči da je izvršio nad svojom suprugom, piše Blic.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje