Četvrtak, 16. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Navala divljih kampista na Jadran, u Istri se tuširaju vodom – s groblja

Preuzmite sliku

Nakon prošlogodišnje pandemijske mršave sezone, ovogodišnji turistički rezultati iznenadili su mnoge.

No nisu to jedina iznenađenja koja su pristigla s velikim brojem turista. U uvijek uspješnoj Istri muku muče s divljim kampistima koji umjesto u kampovima, borave gdje god im padne na pamet.

Divljih kampista uvijek je bilo i biti će. No jedno je prespavati noć-dvije na parkiralištu, a drugo je tuširanje na groblju. To se upravo događalo u zaleđu Opatije, pokraj groblja u Veprincu, piše Novi list.

Prema riječima predsjednice Mjesnog odbora Veprinac-Učka Zorice Sergo kampisti su na parkiralište groblja počeli pristizati krajem jula. Iako ih je komunalni redar u nekoliko navrata rastjerao, divlji kampisti se ne daju. Neki od njih čak su se tuširali vodom iz slavine s groblja, kuhaju na zidiću, a okolna šuma služi im kao toalet. Mahom je, kaže, riječ o mladim ljudima, većinom iz Austrije i Njemačke.

Čelnici Mjesnog odbora rekli su da su za opciju kampovanja pokraj groblja u Veprincu saznali preko web stranice.

– Stranica ih putem GPS-a navodi na tu lokaciju. Lijepo je sve opisano: parking za besplatno noćenje autokampera! Piše da postoji voda, posuda za smeće… a ocjene su super?! Neki su rekli da su bili i tri noći, da je mirno i da je blizu groblja, ali da to nije problem. Rekla sam im da napišu na toj web stranici da tu nije dopušteno kampovanje i jedan od njih je to i učinio – kazala je Sergo. (Morski.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,