Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nasilnik koji je zgrozio region: Zašto sam pretukao starca na biciklu

Preuzmite sliku

Vozač BMW Marko Stevanović, mladić sa snimka koji je šokirao Srbiju i region, a na kojem se vidi kako udara starijeg čovjeka na biciklu, uhapšen je jutros i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

On se tereti za nasilničko ponašanje.

Blic podsjeća da je on jučer poslije objavljenog snimka, izjavio slijedeće: “Reagovao sam u afektu i žao mi je. Djevojka mi je javila da je starac na biciklu vrijeđa i dobacuje joj pogrdne riječi.”

On je dodao da nema razloga da se krije i da mu je žao zbog svega jer je odreagovao u afektu kada je pretukao Miša Očovaja (73) iz Stare Pazove.

– Moja djevojka, koja je dijabetičar, otišla je da trči. U jednom trenutku me je zvala i rekla da za njom ide deda na biciklu, da je naziva kurvom, prijeti joj i psuje je. Sva uplakana me je zvala i rekla mi šta se desilo. Bio sam potpuno van sebe, pa sam sjeo u kola i otišao tamo – priča Stevanović.

On dodaje da je ubrzo sreo starca i da mu je pao mrak na oči kad ga je vidio.

– Bio sam bijesan kao ris. Sjetio sam se i majke, koja je prije dvije godine imala neprijatnost, kada su dvojica stala kolima i tjerala je da uđe. Jedva se bila izvukla, a i dan-danas doživljava stres – kaže Stevanović.

On ističe da je, kada je sjeo u automobil, pozvao Hitnu pomoć i sam otišao u policijsku stanicu.

– Kriv sam, priznajem, i mnogo se kajem. Da mogu da vratim vrijeme, drugačije bih reagovao. Imam majku, sestru i djevojku i iskreno se nadam da nijedna djevojka neće doživjeti strah koji je moja djevojka imala – iskren je Stevanović, koji do sada nije imao nijedan prekršaj niti bilo kakve policijske prijave.

Ostavio ga da leži nasred puta
Incident se dogodio u ponedeljak oko 19 sati u Šafarikovoj ulici u Staroj Pazovi. Na snimku do kog je došao Blic vidi se kako Očovaju, koji vozi bicikl, prilazi mladić koji je izašao iz plavog BMW. On prilazi starcu i sa dva snažna udarca u glavu ga obara s bicikla. Potom odlazi do automobila, ali se brzo vraća da vidi u kakvom je stanju starac koji je ležao na putu bez svijesti.

Potom je mladić sklonio bicikl s puta i ubrzo se s djevojkom odvezao kolima, ostavivši nesrećnog Očovaja da leži nasred puta.

Iako je prošlo nekoliko automobila, niko se nije zaustavio da pomogne starcu dok nije došla Hitna pomoć, koja je Očovaja odvezla do bolnice. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,