Petak, 23. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nakon ubistva u Ankari: Posebne mjere osiguranja u Sarajevu

Preuzmite sliku

Ambasador Rusije u Turskoj Andrey Karlov ubijen je u večernjim satima u Ankari tokom govora na izložbi pod nazivom “Rusija u očima putnika”.

Kako N1 saznaje, agencije za sigurnost u Bosni i Hercegovini upoznate su sa događajem u Ankari, te su pojačane mjere sigurnosti oko ambasade Rusije, Turske i drugih objekata.

Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije Maria Zaharova, saopćila je večeras da je ambasador Andrey Karlov podlegao ranama zadobijenim u napadu u Ankari.

On je napadnut dok je držao govor u povodu otvaranja izložbe pod nazivom “Rusija u očima putnika”. Napadač je nakon što je pucao u ruskog ambasadora pucao u zrak kada su prisutni u sali u panici počeli bježati van zgrade.

Napadač je nakon što je pucao u ruskog ambasadora pucao u zrak kada su prisutni u sali u panici počeli bježati van zgrade.

Na mjestu događaja je veliki broj pripadnika policije.

Glasnogovornik Kremlja Dmitriy Peskov je izjavio da je predsjednik Rusije Vladimir Putin informisan o oružanom napadu na ambasadora Rusije u Turskoj Andreya Karlova, javlja Anadolu Agency (AA).

“Predsjednika Putina smo informisali o napadu. Trenutno provjeramo ostale informacije”, rekao je Peskov novinarima u Moskvi.

Istakao je da Putin očekuje izvještaj od obavještajnih službi o cijelom događaju.

Putin očekuje izvještaj od Ministra vanjskih poslova i šefova obavještajnih službi“, kazao je Peskov.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,