Četvrtak, 6. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Nakon tragedije na Pagu: Troje djece teško povrijeđeno, jedna djevojčica je u komi

Lijekari zadarske bolnice obavijestili su javnost o zdravstvenom stanju četvero djece koje je jutros otac bacio kroz prozor kuće na Pagu. Djeca su starosto 3, 5, 7 i 8 godina.

Dr. Karuc, šef JIL-a zadarske bolnice, potvrdio je da se na njegovom odjelu nalaze sestre u dobi od sedam i osam godina, a mlađa djevojčica je najteže stradala i ona nije pri svijesti.

“Djevojčica u dobi od sedam godina je zadobila povrede glave i grudnog koša, i ona je stavljena na mehaničku ventilaciju, još nije stabilizirano njeno stanje, čak smo u kontaktu s Ministarstvom, pa kada se stabilizira njeno stanje da se eventualno pripremi transport za KBC Rebro”, kazao je dr. Karuc.

Djevojčica u dobi od osam godina sutra bi trebala biti podvrgnuta operativnom zahvatu. Lijekar nije precizirao o kakvoj se radi povredi kod nje.

Na hirurgiju su smješteni trogodišnji dječak i njegova petogodišnja sestra. Dr. Pavić je potvrdio da djevojčica ima lakše povrede, dok se dječakova ozljeda kavalificira kao teža.

“Dječak ima nešto zraka u grudnoj šupljini, a to znači da ima ozlijeđena pluća”, kazao je dr. Pavić ističući da je riječ o teškoj ozljedi, ali da dječak nije životno ugrožen i kod njega će se tokom popodneva još napraviti kontrolni pregledi.

Podsjetimo, juros u 06,47 sati policija je primila saznanja da je muška osoba u Pagu sa prvog kata obiteljske kuće, bacila svoje četvero malodobne djece.

Na mjesto događaja su žurno upućeni policijski službenici, kao i djelatnici HMP-i Pag i Novalja koji su djeci odmah pružili prvu pomoć.

Svjedok događaja kaže da su djeca bila ‘u užasnom stanju’, a da je otac otišao u policiju čim ih je bacio.

“Pobjegao je u auto čim ih je bacio. Čim je to napravio sjeo je u auto i otišao u policiju. Djecu smo nosili, ja i susjed. U kriminalnom su stanju bili”, kazao je susjed za Pixsell. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,