Petak, 1. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nacistički pozdrav maturanata s profesoricom u Slavonskom Brodu

Preuzmite sliku

Profesorica hrvatskog jezika u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu objavila je na svom Facebooku fotografiju maturanata koji s beretkama na glavi drže desnice u zraku u znaku nacističkog pozdrava.

Budući CNC operateri imaju crne majice na kojima piše “Za norijadu spremni”, ali i maskirne hlače. Na fotografiji je i njihova profesorica hrvatskog jezika koja ih sa smiješkom gleda sa strane također u kombinaciji crne majice s natpisom i maskirnih hlača.

  • Direktor te škole prof. Luka Mladinović za SBplus komentirao je fotografiju.

    “U školskom su dvorištu imali samo beretke, nisam primijetio sporne natpise”

    “Naravno da to ne podržavamo. Zgrožen sam i fotografijom i objavom na društvenoj mreži; o čemu dosad uopće nisam bio informiran. U školskom su dvorištu imali samo beretke, svi su bili jako veseli i ja sam ih tamo osobno pozdravio te ispratio u povorku gradom. Nisam primijetio sporne natpise, inače bih reagirao.”

    Učenika je puno pa je teško obratiti pozornost na sve, ali razrednica je trebala reagirati. Industrijsko-obrtnička škola itekako je osjetljiva na ovakve stvari. Nipošto ne stojimo iza toga. Još jednom ćemo sve provjeriti i utvrditi odgovornost”, rekao je. (N1)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje