Nedjelja, 5. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Na svoj rođendan Đorđe Balašević dobio klupu u Puli

Preuzmite sliku

Nakon što je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Pule Đorđe Balašević proglašen počasnim građaninom, od danas, 11. maja 2022. godine legendarni novosadski kantautor ima svoju klupicu u Puli.

Neposredno nakon smrti Đorđa Balaševića, koji nas je iznenada napustio u februaru 2021. godine, građani Pule pokrenuli su više inicijativa radi trajnog obilježavanja povezanosti Pule i omiljenog glazbenika. Kao najbolje rješenje odabrana je izrada kamene klupe na čijem je čelu ispisano ime Đorđa Balaševića, a na sjedištu klupe dobro znane riječi: “Na stanici u Puli…”, piše Gradska uprava Pule.

“Ovo je samo jedan skroman doprinos omiljenom pjevaču koji je opjevao Pulu i koja mu je doista bila važna. Rado joj se vraćao, uvijek prepun emocija, razumijevanja i dobre energije”, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Klupa je postavljena u povodu Balaševićeva rođendana 11. maja 2022. godine, na zelenoj površini uz nogostup u Kolodvorskoj ulici, u neposrednoj blizini hotela Rivijera.

“Panonski mornar volio je Pulu, Pula je voljela njega i njegove pjesme, a jedan od njegovih posljednjih koncerata održao je upravo u prepunoj Areni u augustu 2019. godine”, naveli su iz Gradske uprave.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje