Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Na Makarskoj rivijeri najbrojniji gosti iz BiH

Preuzmite sliku

Na Makarskoj rivijeri od Brela do Gradaca prvog julskog vikenda boravi više oko 25.000 domaćih i stranih gostiju iz Poljske, Češke i iz Bosne i Hercegovine i, doznaje se u subotu u turističkim uredima Makarskog primorja.

Osim domaćih, među najbrojnijim turistima su Poljaci, Česi i iz Bosne i Hercegovine. Prvi julski ikend na Makarskoj rivijeri u znaku je očekivane prve veće ljetne smjene turista, koji su brojniji u dolasku, kao i vrlo dobrog početka glavnog dijela sezone, ističu iz turističkih ureda. Promet je na cestama Makarskog primorja pojačan. Na državnoj cesti D8 vozi se u kraćim isprekidanim kolonama s povremenim manjim zastojima na prilazima turističkim mjestima. Na prometnici u smjeru Makarska – Vrgorac kao i na državnoj cesti 535 od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija te nadalje do ulaza na autocestu kod Zagvozda promet se normalno odvija.

Trajekt Pelješčanka na liniji Makarska – Sumartin u prve dvije dopodnevne i prvoj poslijepodnevnoj plovidbi nije uspio ukrcati sva vozila i putnike prema Braču koji su ostali čekati predvečernje plovidbe u 18 ili 21 sat za koje ima ponešto slobodnih mjesta.

Na liniji Drvenik – Sučuraj, kako se doznaje u ispostavi riječke Jadrolinije, od jutros plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku za sada je od sat do sat i pol vremena, a s Hvara prema Drveniku čeka se također do sat i pol.

Na Makarskom autobusnom kolodvoru autobusi stižu s manjim zakašnjenjem dok iz Splita kašnjenje autobusa u dolasku je od pola do sat vremena. I Makarska prvog srpanjskog vikenda bilježi vrlo dobre turističke rezultate. U gradu, prema podacima Turističkog ureda, odmara se 6,5 hiljada domaćih i stranih gostiju što je 100 posto više nego lani ili 50-ak posto u odnosu na isto vrijeme rekordne 2019. godine.

Hoteli ugošćuju 1500 gosti i u njima i dalje ima slobodnih mjesta pa prethodna rezervacija smještaja za sada nije potrebna, dok ostali turisti borave u privatnom smještaju gdje je i dalje slobodan veliki broj smještajnih kapaciteta kako u kućama za odmor tako i apartmanima. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,