Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Na kuću policajca u Crnoj Gori bacili bombu, policija ubila napadača: Pucao je po nama…

Preuzmite sliku

Kako je saopćeno iz crnogorske Uprave policije, u utorak rano ujutro su, u podgoričkom naselju Konik, na kuću jednog policajca bačene dvije bombe od kojih je jedna eksplodirala

Crnogorska policija u utorak je razmjeni vatre ubila napadača koji je pucao na pripadnike policije tokom istrage o bombaškom napadu na kuću jednog policajca u Podgorici.

Kako je saopćeno iz crnogorske Uprave policije, u utorak rano ujutro su, u podgoričkom naselju Konik, na kuću jednog policajca bačene dvije bombe od kojih je jedna eksplodirala. Nakon toga je uslijedila policijska istraga tokom koje su pronađene dvije osumnjičene osobe. Tokom njihove identifikacije i pokušaja privođenja jedna je osoba zapucala prema policiji.

“Policija je identifikovala dvije osumnjičene osobe od kojih je jedna otvorila vatru u pravcu policijskih službenika, nakon čega su oni upotrijebili vatreno oružje te je pritom F.K. teško ranjen i prevezen u Klinički centar Crne Gore na ukazivanje ljekarske pomoći. On je uslijed zadobivenih povreda preminuo”, saopćeno je iz crnogorske policije, koja navodi kako je drugi napadač uhapšen.

Sredinom augusta u crnogorskoj prijestolnici Cetinje dogodila se tragedija kada je napadač Vuk Borilović ubio svoje podstanare, ženu i njeno dvoje djece, a nakon toga nastavio pucati na susjede i pripadnike policije ubivši ukupno 11 osoba.

Crnogorska policija nakon tog događaja bila pod kritikom javnosti da nije uspjela neutralizovati napadača, već se tvrdilo da ga je ubio jedan od sugrađana. Istraga skoro dva mjeseca od tog događaja nije pokazala ko je ubio Borilovića. Policija do sada nije objavila službene nalaze istrage.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,