Ponedjeljak, 10. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Na Hvaru našli ranjenu ženu, blizu je bio mrtav muškarac doseljenik iz BiH

Navodno, radi se o litvanskoj državljanki koja je na tijelu imala ubodne rane. Policija je u blizini pronašla mrtvog muškarca za čiju smrt kaže kako nema elemente krivičnog djela

Policija je u utorak u uvali Zenčišće u Jelsi na Hvaru pronašla litvansku državljanku koja je na tijelu imala ubodne rane. Prevezli su je u splitsku bolnicu. Prema posljednjim informacijama, nije životno ugrožena.

Blizu mjesta gdje je bila ozlijeđena žena policajci su pronašli mrtvog muškarca, doseljenika iz BiH starog 65-70 godina, piše Slobodna Dalmacija.

– Oko 19 sati dobili smo dojavu da se u uvali Zenčišće u Jelsi nalazi ozlijeđena žena koja je prevezena u splitsku bolnicu. Imala je ubodne rane i prema posljednjim informacijama, nije životno ugrožena. U polju u blizini mjesta gdje su policajci pronašli ženu bio je mrtav muškarac. Prema dosad prikupljenim informacijama, njegova smrt nije nastupila kao posljedica krivičnog djela – objavila je PU splitsko-dalmatinska.

Slobodna Dalmacija piše kako je muškarca, koji se objesio, Litvanka nedavno optužila za silovanje zbog čega je bio na kriminalističkom ispitivanju.

Mještanin M. Đ., inače doseljenik iz BiH star 65-70 godina je u utorak navečer napao nožem litvansku državljanku i zario ga joj pet puta u tijelo. Žena je približno iste dobi kao I napadač, a nastanjena je u obližnjoj Prapatnoj.

Navodno je namjeravao ubiti pošto se želio osvetiti jer ga je ona prije 10-tak dana prijavila za silovanje. Bio je i priveden na kriminalističko istraživanje. Tada se, prema neslužbenim informacijama, branio da je to učinio jer mu je ona ostala dužna za izvođenje nekakvih građevinskih radova.

Stoga je pratio njeno kretanje i nasrnuo nožem na usamljenom mjestu. Nakon napada hladnim oružjem udaljio se u nepoznatom pravcu, ali je ubrzo pronađen u blizini, kod jedne poljske kućice, gdje je izvršio suicid vješanjem. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,