Četvrtak, 29. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Na crnogorskom brodu u Njemačkoj zaplijenjeno pola tone kokaina

Preuzmite sliku

Pola tone kokaina zaplijenjeno je u Njemačkoj na brodu “Budva”, koji plovi pod crnogorskom zastavom, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Uprave policije Crne Gore kazali su da je policijska akcija zaplijene organizovana u saradnji sa partnerskim službama Velike Britanije, Portugalije, Španije, Holandije, Njemačke i američke Agencije DEA. Navodi se da je policijska akcija rezultirala presjecanjem rute krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike ka Evropi.

“Fokus crnogorske policije je posebno usmjeren na državljane Crne Gore, koji najčešće kao mornari angažovani na inostranim brodovima, vrše kriminalnu aktivnost krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Time narušavaju ugled crnogorskih pomoraca, koji na savjestan i profesionalan način obavljaju svoj posao i koji su decenijama bili prepoznati u svijetu kao visokoobrazovan i rukovodeći kadar na brodovima u mnogim pomorskim kompanijama širom svijeta”, kazali su iz policije.

Navodi se i da je zaplijena kokaina u Njemačkoj, kako se ističe, još jedan pokazatelj konkretne saradnje Uprave policije Crne Gore sa međunarodnim partnerima i spremnosti i odlučnosti crnogoske policije da se stane na put organizovanom kriminalu. Iz Uprave policije kazali su da zbog nesmetanog toka istrage i aktivnosti koje se sprovode u Njemačkoj, trenutno nisu u mogućnosti saopštavati više detalja.

”Realizaciji policijske akcije je prethodila opsežna međunarodna istraga, kroz razmijenu informacija i opservaciju broda u Portugaliji, Španiji, Holandiji, Velikoj Britaniji i Njemačkoj. Crnogorska policija će, kao pouzdan partner, nastaviti punim kapacitetima da pruža doprinos u iniciranju i sprovođenju međunarodnih istraga, koje će dovesti do razotkrivanja pojedinaca i kriminlanih grupa, koje na ovaj način urušavaju ugled ove profesije, kao i same države”, navodi se u saopštenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,