Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Na Cetinju trenutno mirno: Policija čuva manastir, putevi deblokirani

Preuzmite sliku

Na Cetinju je trenutno mirno, nakon jutrošnjih sukoba između policije i građana koji su protestovali zbog ustoličenja mitropolita SPC Joanikija.

Usljed brojnih suzavaca, šok bombi i paljenja guma na jednoj od blokada, iznad Cetinja je trenutno veliki oblak dima. Građani se masovno žale da sve teže dišu u stanovima u centru Cetinja, a mnogi od njih se žale na mučninu i povraćanje. Savjet za građansku kontrolu rada policije saopštio je kako je prilikom jutrošnjih intervencija upotrijebljena prekomjerna sila.

Policija obezbjeđuje centar grada i prostor oko Cetinjskog manastira.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović čestitao je pripadnicima crnogorske policije na jutrošnjoj akciji.

“Čestitam na profesionalno odrađenom poslu, iskazanoj trpeljivosti i srazmjernoj upotrebi sile. Obećali smo poštovanje ustavnih prava svih građana Crne Gore. To smo i ostvarili. Pred zakonom svi moraju biti jednaki. Crna Gora mora da gradi mir, otvori dijalog i u demokratskoj, racionalnoj debati rješava svoje probleme. Neka ovo bude poslednji put da smo prinuđeni da reagujemo na ovakav način. Snažne institucije, snažna Crna Gora”, naveo je Sekulović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,