Nedjelja, 17. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Muškarac iz Srbije mjesecima silovao dvojicu dječaka

Preuzmite sliku

Protiv D. S. (34) iz okoline Kladova Više javno tužilaštvo u Negotinu podiglo je optužnicu zbog sumnje da je počinio produžena djela silovanja i obljube nad djetetom.

Njemu se na teret stavlja da je obljubio dječake od 13 i devet godina. Iako se za njegov zločin saznalo još krajem septembra, optužnica je sada podignuta jer se čekalo psihijatrijsko vještačenje i sakupljanje svih dokaza.

– Za ovo krivično djelo predviđena je kazna u trajanju od pet do 15 godina. Više javno tužilaštvo zatražilo je maksimalnu kaznu zatvora od 15 godina. Psihijatrijsko vještačenje utvrdilo je da je D. S. smanjeno uračunjiv, ali da je bio svjestan svojih postupaka i da je želio da počini djela za koja je optužen – saznaje Telegraf od nadležnih.

Inače, D. S. se i dalje brani šutnjom.

Sve se otkrilo kada je tetka 13-godišnjaka zatekla kako puši duhan…

Policija je, slušajući priču starijeg dječaka, bila zgrožena izjavama djeteta.

– Dječak je, nakon što je pobijedio strah i stid, ispričao jezivu priču o protekloj godini svog života. Utvrđeno je da se prvo silovanje dogodilo na obali Dunava, kada je D. S. odveo dijete na “pecanje”. Kada je vidio da su sami i da nema nikog u blizini, silovatelj je počeo da miluje dijete po kosi, da mu govori kako je prelijep i pokušao je da ga poljubi. Prestravljeni dječak se dao u bijeg, ali ga je D. S. sustigao.

Usput je dohvatio neku odbačenu staklenu flašu i, držeći dječaka za ruku, drugom rukom je udario flašu o kamen i ona se prepolovila. Zatim je nesretnom 13-godišnjaku podmetnuo sječivo pod vrat, svukao ga i brutalno silovao. Na kraju mu je kazao kako o ovome ne smije ni da zucne, inače će mu pobiti cijelu porodicu. Prestravljeni dječak je do sada šutio – saznaje Telegraf od izvora bliskom istrazi.

Nažalost, muke ovog dječaka tada su tek počele. Silovatelj je od tog dana krenuo da mu šalje SMS poruke. U njima mu se udvarao, pričao kako samo njih dvojica imaju svoju lijepu tajnu, zakazivao sastanke, a dječak bi, bojeći se, uvijek odlazio i sastajao se s njim gdje god bi D. S. poželio.

To je trajalo oko godinu. Za to vrijeme osumnjičeni je silovao dječaka i primoravao ga na oralni seks. Prije oko dva mjeseca dječaku je preminuo otac, a ubrzo nakon toga su majka i dječak otišli kod familije u Rumuniju. Tada se sve otkrilo – saznaje Telegraf nezvanično.

U Rumuniji je tetka 13-godišnjaka zatekla s upaljenom cigaretom i upitala ga zašto puši. Dječak se zbunio, pocrvenio i nije dao odgovor. Ali tetka je bila uporna pitajući ga da li ga nešto muči pa je propušio, ali ni tada nije dobila odgovor. Onda mu je otela mobilni telefon i pronašla poruke koje mu je D. S. slao. Tada su se majka i sin vratili u Srbiju i sve prijavili policiji.

Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni D. S. mjesecima silovao i svog prvog komšiju, dječaka od devet godina.

D. S. je i s ovim dječakom imao isti scenarij. Silovao ga je, prijetio mu da će mu pobiti porodicu, slao SMS poruke. Preplašeni dječak je sve trpio. Vjerovatno se njegovo silovanje ne bi otkrilo da najprije nije otkriveno nad 13-godišnjakom. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,