Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

MUP u Hrvatskoj upozorio građane na ozbiljnu prevaru na Facebooku

Preuzmite sliku

U posljednje vrijeme policija bilježi poveći broj prijevara putem Facebook stranice Toolkits sets na kojoj nepoznati počinitelji oglašavaju prodaju radnih alata. 

“Komunikacija se odvija isključivo preko Facebook Messengera u kojoj počinitelji zahtijevaju od osoba da im pošalju svoje osobne podatke, podatke o kreditnim karticama i kontrolni broj kartice kako bi mogli naplatiti alat koji prodaju. Nakon što osobe pošalju sve tražene podatke počinitelji iskorištavaju lične podatke i podatke s kartica tako da s kartica skidaju sav novac ili koriste kartice za uplate na kladionicama izvan Republike Hrvatske te na taj način oštećuju osobe za velike novčane iznose.

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na prijevare putem Facebook stranice Toolkits sets, te da ne dijele svoje lične podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama.

Ako ste bili žrtva prijevare putem navedene stranice molimo da podnesete prijavu u najbližu policijsku stanicu ili upravu prema adresi vašeg prebivališta. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,