Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Moguće uvođenje obaveznog karantina pri ulasku u Srbiju

Preuzmite sliku

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da postoji mogućnost da sa daljim smirivanjem situacije sa virusom korona u Srbiji bude uvedena obavezna samoizolacija od 14 dana za one koji budu ulazili u zemlju, ali da to pitanje još nije aktuelno.

Na pitanje novinara da li se razmatralo uvođenje novih mjera kako bi se spriječio “uvoz” novih slučajeva korone, Kon je rekao da, ipak, ne vjeruje da će biti uvedeno obavezno testiranje.

  • Napominje da i sada postoji kontrola i zdravstveno upozorenje da se oni koji ulaze u Srbiju sa nekim tegobama jave kako bi se ispitali.

    Kon kaže da su nažalost u situaciji da je učestalnost korone veća kod u Srbiji nego u zemljama odakle im sada ljudi dolaze.

    “Tako da to pitanje postaje aktuleno sa smirivanjem sitaucije. I o tome će biti ponovo riječi, ali za sada je ovakva situacija. Pretpostavljam da će biti manje vjerovatno da se uvede testiranje, ali što se tiče samoizolacije, nije nemoguće da se uvede u narednom periodu kako se situacija bude dalje smirivala”, naveo je Kon. (Tanjug)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,