Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mladi iz Srbije odaju počast ubijenoj mladosti Tuzle: “Osjećamo odgovornost…”

Preuzmite sliku

Brojne delegacije, mladi iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i iz Srbije – danas su u Tuzli kako bi odali počast žrtvama masakra na tuzlanskoj Kapiji.

71 mladi život prekinut je na današnji dan, prije 28 godina.

Neki novi mladi ljudi, koja su danas stigli i iz Srbije, poručuju: “Osjećamo odgovornost i želju da gradimo budućnost bez nasilja”, piše N1.

“Danas je ovdje nas 15 iz Inicijative mladih za ljudska prava, i iz Srbije i iz Bosne i Hercegovine”, rekla je ekipi N1 Ivana Jovanović iz ove organizacije.

Ovo nije prvi put da mladi članovi ove organizacije dolaze odati počast ubijenoj mladosti Tuzle.

 • “Mi smo ovdje od 2013. godine. Jedna od važnih akcija bila je i 2015. godine kada smo donijeli knjigu žalosti gradonačelniku Tuzle, u nju su se upisali građani i građanke iz cijele Srbije”, prisjetila se Jovanović.

  I danas su tu, jer, kako kaže, osjećaju odgovornost i želju da grade budućnost bez nasilja i mogućnosti da se ovakvo nešto ikada ponovi.

  “Bićemo tu i sljedeće godine”, naglašava sagovornica N1.

  Povezivanje mladih i regionalna saradnja neopisivo je važna, stava je Jovanović, za zaliječivanje rana koje je rat ostavio iza sebe.

  U Tuzli su danas, podsjetimo, brojne delegacije, među kojima su i politički zvaničnici, vjerski lideri, predstavnici organizacija civilnog društva…

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , , ,