Ponedjeljak, 25. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mlada turska skijašica u Sloveniji spasila život 12-godišnjem dječaku

Preuzmite sliku

Mlada turska skijašica spasila je život 12-godišnjem dječaku u slovenačkom ski centru Krvavec.

U saopštenju iz Skijaškog saveza Turske navedeno je da je Sila Kara (19) spasila slovenačkog dječaka tokom treninga.

 • Dječak, koji je sjedio pored Kare na ski žičari, izgubio je ravnotežu. Mlada turska skijašica uspjela je da ga uhvati u posljednjem trenutku, kako bi spriječila njegov pad. Kara je zatim držala dječaka 15 minuta dok je visio u zraku, a onda su ga spasili pripadnici skijaške patrole.

  U saopštenju SS Turske se navodi da je Kara za hrabrost odlikovana medaljom policije Krvaveca. Kara je bila među takmičarima u veleslalomu na Krvavecu, koje je održano 12. i 13. februara.

 • “Bacila sam skijaške štapove i ustima skinula rukavice. Kada sam ih skinula, on je plakao i povikao: ‘Molim te, drži me s obje ruke’. Držala sam ga objema rukama 15 minuta”, rekla je Kara i dodala da su potom na mjesto događaja stigle skijaške patrole i osoblje ski centra, te da je pustila dječaka da padne na sigurnosnu mrežu.

  Nakon što je spasila dječaka, Kara kaže da su slovenački mediji zatražili da se pronađe djevojka junak.

  “Šef slovenačke policije i policajci uručili su mi priznanje na aerodromu”, prepričava Klara nevjerovatan događaj iz Slovenije.

  Na kraju, turska skijašica je istakla da je njena moralna dužnost bila da spasi ljudski život i da je zbog toga veoma sretna.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje