Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ministarstvo odbrane Srbije objavilo imena i biografije poginulih pilota

Preuzmite sliku

Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RViPVO Vojske Srbije poginuli su prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pilot major Dejan Krsnik, komandir 4. avijacijskog odjeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Oženjen je i otac jednog djeteta.

Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, pomoćnik komandanta za obavještajno-izviđačke poslove 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 3. oktobra 1977. godine u Loznici. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 29. septembra 2001. godine. Oženjen je i otac dvoje djece.

Vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović uputili su porodicama poginulih pilota telegrame saučešća.

Vezano | Ministarstvo odbrane Srbije potvrdilo: Oba pilota su poginula u padu aviona

Avion MiG-21 pregledan je prije polijetanja u skladu sa svim procedurama i nakom pregleda konstatovano je da je ispravan i spreman za let, navelo je Ministarstvo odbrane.

Avion MiG-21 Vojske Srbije srušio se tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka danas u 9:10 sati u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje