Subota, 13. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Milanović: Pelješki most podignut u interesu Hrvatske i njenih ljudi, ali nikome i nikad u inat

Preuzmite sliku

Pelješki most podignut je u interesu Hrvatske i njenih ljudi, ali nikome i nikad u inat. Nikome na štetu, naročito ne u inat Bosni i Hercegovini ili na štetu BiH, poručio je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović na ceremoniji održanoj u Komarnoj povodom puštanja u promet Pelješkog mosta, javlja Anadolu Agency (AA).

“Mostovi su na prvom mjestu djela konkretnih ljudi. Talent, znanje, trud i hrabrost projektanata i graditelja najzaslužniji su za ovu ljepoti. Međutim, nijedan most nije plod samo arhitektonske vizije i radničkog umijeća. Most je također spoj nezadržive ljudske težnje da se unaprijedi život, da se svlada prepreka i sposobnosti uprave da nađe novac i organizira radove”, rekao je Milanović.

Čestitao je svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ostvari ova njihova plemenita težnja.

“Pelješki most zauvijek će ostati monumentalni podsjetnik na odvažnost jednog naraštaja hrvatskih ljudi. Pelješki most podignut je u interesu Hrvatske i njenih ljudi, ali nikome i nikad u inat. Nikome na štetu, naročito ne u inat Bosni i Hercegovini ili na štetu BiH”, istakao je Milanović.

Naglasio je da je ovaj most na dobrobit svih ljudi, neovisno o naciji, vjeri, državljanstvu, socijalnom statusu, porijeklu ili uvjerenjima.

“Most građen sa suprotnim motivima popustio bi kad tad pod teretom vlastite besmislenosti. Vjerujem da su pred nama godine u kojima ćemo kao nacija ojačati svoju samosvijest. Ususret neizvjesnoj jeseni i globalno neizvjesnim vremenima držimo se zajedno”, dodao je Milanović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje