Subota, 21. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Milanović: Kad sam vidio da je Komšić džepar i lopov rekao sam doviđenja

Preuzmite sliku

Zoran Milanović dao je izjavu u Vukovaru. Prvo je kritikovao vladu, konkretno Plenkovića i Jandrokovića.

“Da sam zajedno s nekim advokatom izmanipulisao Gotovinu, Čermaka i još neke generale kao udbaške idiote, a onda su jučer izjavili da sam se zalagao protiv širenja NATO-a još prije napada Rusije na Ukrajinu. Naravno da jesam, ali širenja na Ukrajinu i Moldaviju, Gruziju. Ali tad nitko nije spominjao Švedsku i Finsku. O čemu moramo razgovarati? Takvu laž može plasirati samo udbaška osovina. Takvu laž mogu plasirati samo Udbašenković, Njonjo od HDZ-a koji se javio neki dan”, rekao je Milanović.

“Majka me molila da ga ne prozivam radi mira u široj familiji da ga ne diram i gazim, ali morat ću opet”, rekao je o Jandrokoviću.

Osvrnuo se na izjave Medvedeva koji je rekao da će se Ukrajinci osvetiti Milanoviću.

“Ja nisam na strani Rusije, ne poznajem Medvedeva niti se želim stavljati na takve udice da se sad stavljam između Medvedeva i nekakvih luđaka u Ukrajini ili luđaka u Rusiji. To nije moj svijet, ja sam na strani Hrvatske. Pokušavam za hrvatski narod iskamčiti što više. Tretiraju nas kao budale, kao naciju trećeg reda, sve to skupa huljski i udbaški podupire Plenković samo da bi se obračunali sa mnom, to je najstrašnije”, rekao je Milanović.

“Ja mu nisam neprijatelj ni suparnik. Mi smo samo druga dimenzija. On radi svoj posao, radi ga stravično, lopovski, na čelu je bande koja je osuđena za kriminal i to ne prestaje. Gaze svakoga tko nije na njihovoj strani”, rekao je Milanović.

“Udbašenkovićeve udbaške metode, on je odgojen u maniri KOS-a i vojne bolnice, služi su strašne. Kako da ja obranim minimalnu čast, i svoju i slavnih ratnih zapovjednika”, rekao je Milanović.

“Ko je prvi počeo, ko već godinu dana izbjegava, bojkotira. Ko je Gotovinu, Čermaka nazvao udbaškim pudlicama? Ko govori da sam ja ruski agent? Ja s Rusijom nemam veze. Kad je dolazio šef Gazproma u Zagreb, od mene je dobio šup kartu. Ne bojim se ni Rusa ni Ukrajinaca, lako ću ja s prijetnjama. Rusi igraju svoju igru, oni su agresor u ovom ratu, a mi imamo kliku na vlasti”, rekao je Milanović.

Veto na ulazak Finske u NATO

Što se tiče ulaska Finske u NATO rekao je da će staviti veto.

Na summitu NATO-a uložit ću veto, ovisno o tome gdje će biti pozivnica”, kazao je Milanović i dodao: “Kao đavao grešnu dušu progonit ću svakog zastupnika koji bude bio za.”

“Mi imamo jednu stranu koja je izdajnička, ljudi s privatnim motivima plus što me mrze. To će morati objasniti javnosti. To će biti pritisak na Hrvatsku, ovi su kupljeni”, rekao je Milanović.

“Imamo izdajničku vladu, izdaju Hrvate u BiH, a taj narod tamo traži jako malo, samo osnove, državu gdje se poštuju nacionalna prava”, rekao je Milanović.

“U BiH se očekuje da se ignorira činjenica da postoje Hrvati, Srbi i Bošnjaci pa da Bošnjaci mogu preglasati Hrvate. Za ovo smo se pripremali, potopit ćemo ih intelektualno, mene neće slomiti. Igraju na izdajničku vladu. Ja ne želim biti simpatičan u Bruxellesu, nije me briga, to su tamo bezveznjaci”, rekao je Milanović.

“Pogledajte koliko je puta diplomacija bila suzdržana ili su uložili veto kad su bili napadi na Orbana. Ja se ne slažem s Orbanom, ali to je iživljavanje. Tu sam principijelno na strani Orbana, ne politički. A ove naše šmizle su svaki put bile na strani Orbana, bili su suzdržani, a sad rade protiv Hrvata”, rekao je Milanović.

“Sad će mene sitni kukolj nazivati ekstremistom. Hrvati znaju ko sam ja. Ja se ne takmičim za poziciju u Bruxellesu, ja sam to mogao 2014. Imao sam ponudu na stolu, nisam to napravio, bilo mi je neugodno otići na plaću od 20.000 eura”, rekao je.

O pozdravu Za dom spremni i četničkom spomeniku

Rekao je da je Za dom spremni štetan za Hrvatsku.

“Ali onda ću reći i u Borovu da četnički spomenik mora zaroniti u rijeku. Ali to izdajnička vlada neće napraviti”, rekao je Milanović govoreći o stanju u Vukovaru.

“Ovi dani su jako važni, ne odustajem od svog stava, znam da ga većina Hrvata podržava. Ja se borim mirnim sredstvima, to su naša vitalna prava, to je pola miliona Hrvata u BiH. Ja sam, rekao je Udbašenković, Komšićev jaran. Ja sam to bio, ljudima pristupam naivno. Kad sam vidio da je džepar i lopov, do viđenja”, rekao je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje