Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Milanović i Plenković nakon dugo vremena rame uz rame

Preuzmite sliku

Nakon dugo vremena, u jeku najžešćeg sukoba, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković susreli su se na Klisu.

Predsjednik i premijer sjedili su u prvom redu jedan do drugoga, a prilikom susreta se nisu rukovali.  Do premijera s druge strane sjedili su Ante Sanader i ministri Davor Božinović i Oleg Butković, a do predsjednika Milanovića predsjednik Udruge veterana 4. gardijske brigade Borislav Lapenda, a do njega načelnik GS OS RH Robert Hranj.

Predsjednik Republike Zoran Milanović jutros je sudjelovao u obilježavanju 31. godišnjice osnutka Četvrte gardijske brigade.

U Vojarni “Sveti križ” na Dračevcu je položio cvijeće i zapalio svijeće za sve poginule pripadnike te brigade, a nakon svečane prisege i dodjele crvenih beretki novom naraštaju pripadnika te brigade poručio je  “Hrvatska prva, a onda sva druga savezništva i lojalnosti.”

Prema protokolu, predsjednik Milanović je poslijepodne trebao sudjelovati na središnjoj komemorativnoj svečanosti u povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve holokausta – Jom Hašoa kod spomen-obilježja “Kameni cvijet” u Jasenovcu, no protokol je tokom ranog popodneva promijenjen te je on došao na Klis na svečanu akademiju za Četvrtu gardijsku brigadu.

Na akademiji su predviđeni govori premijera Plenkovića, predsjednika Milanovića, predsjednika Udruge veterana 4. gardijske brigade Borislava Lapende Lava, a zatim i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje