Ponedjeljak, 28. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Milanović: Amerika preko ukrajinskih mladića vodi rat protiv Rusije

Preuzmite sliku

Predsjednik Republike Zoran Milanović danas je boravio u Zadru povodom Dana Grada Zadra, koji se obilježava na svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

Kako se očekivalo, osvrnuo se na odluku vlade o obučavanju ukrajinskih vojnika.

“Ovo je lični teror i maltretiranje od strane Plenkovića, njegova želja da progura neke svoje ideje”, rekao je Milanović, prenosi RTL.

Predsjednik Milanović je rekao da on zna što stoji u Ustavu zato što ga je pisao. Time se referisao na konstataciju vlade na današnjoj sjednici da obuku ukrajinskih vojnika temelji na Ustavu i na zakonima i međunarodnim sporazumima po kojima je Ukrajina saveznička zemlja.

Stoga je Milanović dodao: “Ukrajina, svaka joj čast, nije saveznica.” “Za odluku o obuci stranih vojnika sabor nije nadležan”, kazao je. Nazvao je stvari kako ih je danas postavila vlada “udbaškom sabotažom”.

“Sad će se, kao, vidjeti tko je za Rusiju, a ko za Ukrajinu. Ja nisam za nikoga. Ja sam za Hrvatsku, arogantno sebičan. Sava Kovačević ide u Brisel i obećava: ‘Hrvatska je unutra.’ To je krivično djelo”, dodao je.

“Tamo je rat između Amerike i Rusije. Između Rusije i Ukrajine na strani sam Ukrajine, naravno. Ali to je rat između Amerike i Rusije”, kazao je. “Mi moramo konstatovati da Amerikanci preko ukrajinskih mladića vode rat protiv Rusije, to moramo reći.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje