Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mila je krenula put Philadelphije: “Idemo dalje i nadamo se najboljem” (FOTO)

Preuzmite sliku

Roditelji djevojčice Mile Rončević, čija je borba za život kćeri ujedinila cijelu Hrvatsku, dobili su od američke bolnice plan liječenja i račun od 2,3 milijuna dolara. Za taj novac Mila će primiti dvije kemoterapije i transplantaciju.

 • Obitelj Rončević jutros je iz Rijeke krenula put zagrebačkog aerodroma, odakle za koji trenutak treba da polete za Philadelphiju. Milu će odmah na aerodromu u SAD-u dočekati medicinski tim Children's Hospital of Philadelphia.

  Roditelji Mile Rončević sinoć su, podsjetimo, dobili potvrdu iz Children's Hospital of Philadelphia da će Milu u utorak primiti na liječenje u tu bolnicu, kao i plan liječenja. Kako je rekla Milina majka Sanja Matijević Rončević, cijena koju su u toj bolnici formirali iznosi nešto manje od 3 miliona američkih dolara, a s popustom to će biti oko 2,3 miliona dolara.

  Ažurirani podaci na stranici Lifeformila, objavljeni nešto iza 18 sati u ponedjeljak, govore da je prikupljeno više od 34 miliona kuna.

  Iz minute u minutu, iz sata u sat, i dalje se prikuplja novac za malenu Milu Rončević. Neslužbene informacije govore da je prikupljeno preko 34 miliona kuna, što je gotovo duplo više od potrebnih 18 miliona za liječenje.

  Idemo dalje i nadamo se najboljem, kazali su jučer roditelji. (N1 | Foto: Goran Kovacic | PIXSELL)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje