Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Maturanti iz Srbije samoincijativno organizovali put u Sarajevo kako bi upoznali bh. kulturu

Preuzmite sliku

Maturanti gimnazije “Vuk Karadžić” iz Ljuboviji u Srbiji samoinicijativno su organizovali posjetu Sarajevu.

Oni su tom prilikom pozvali razrednicu i profesora sociologije Marka Medića na putovanje koje je on ranije bezuspješno pokušavao organizovati.

– Glupavi pravilnici me već godinama spriječavaju da organizujem studijsko putovanje, ali to nije spriječilo učenike gimnazije da danas samoinicijativno organizuju put u ovaj grad i na njega pozovu njihovu razrednu i mene, kazao je Medić.

  • On je kazao da su na časovima sociologije sa učenicima dosta pričao o religiji kao fenomenu, ali i kuriozitetu da u Sarajevu, na jednom kvadratnom kilometru možemo naći pet veoma značajnih vjerskih objekata sve tri velike monotestičke religije.

    Nakon što su stigli, ističe Medić, a s obzirom na to da su ocjene zaključene, pitao ih je da iskreno kažu da li su zaista raspoloženi da slušaju sociološko-historijsko-književna predavanja ili da se odmah prepuste gastronomskim čarima, na šta su svi jednoglasno izabrali prvu opciju, pišu novidani.com.

  • – Dovoljna nagrada za svakog nastavnika. Normalno, bilo je tu i nekoliko tura krkanja, pa sad se evo vraćamo preko Romanije sa blagom mučninom, zabrinuti da li su maturske haljine za prekosutra i dalje taman. Dragi moji, bila mi je čast maltretirati vas prethodne tri godine, poručio je Medić svojim učenicima.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje