Srijeda, 6. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Matejev otac podijelio Oliverovu pjesmu Stine: “Ne ostavljaj me sad u ponoru bez dna”

Preuzmite sliku

Otac Mateja Periša stigao je u Split. Sinoć je na svom Facebook profilu napisao “Hvala” te stavio pjesmu Olivera Dragojevića Stine.

Mnogo ljudi izražava mu saučešće.

Ovo su riječi Olivere pjesme:

“Stine – potrošilo je more;
Ja san potroši dušu bez suza, bez smija
Stine – potrošilo je more;
Ja san potroši ljubav bez bola, bez grija

Ne ostavljaj me sad u ponoru bez dna
Budi sa mnom još mi triba svitlost tvoja
Ne ostavljaj me sad dok preklinjem te ja
Budi sa mnom mir dok nađe duša moja
Ne ostavljaj me sad, ne ostavljaj me sad, bez nade

Stine – potrošilo je more
Ja san izgubi dušu bez suza, bez grija

Stine – potrošilo je more
Ja san potroši dušu bez bola, bez grija

Stine – potrošilo je vrime
Umirilo se i more a nov sviće dan”

Jučer održan ispraćaj u Beogradu

“Moj Matej i ja odlazimo u naš Split, ali svi vi zauvijek bit ćete u mom srcu i ja ću zauvijek biti s vama, zahvalan za svu pažnju, podršku i sućut koju ste pružili”, poručio je jučer Nenad Periš nad odrom svojeg sina Mateja kojeg je na stotine Beograđana došlo ispratiti, nakon višemjesečne nade da će poslije nestanka krajem decembra biti nađen živ.

Dvadesetsedmogodišnji Splićanin nestao je u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine kod Beton hale u Beogradu, a u srijedu ujutro je njegovo tijelo nađeno i izvučeno iz Dunava kod Ade Huje, nizvodno od Beograda.

Svetu euharistijsku misu na ispraćaju iz Beograda u crkvi svetog Ante Padovanskog predvodio je nadbiskup beogradski Stanislav Hočevar, a u oproštajnoj besjedi pridružio mu se i poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Porfirije.

U ime Biskupije na lijes je položen buket s 27 bijelih ruža koje simboliziraju godine Mateja Periša.

“Svi mi ćemo, prije ili kasnije, poći putem kojim je iz ovog svijeta pošao Matej, ali taj put ne određujemo mi, taj put je volja Božja”, poručio je poglavar SPC-a.

Lijes s posmrtnim ostacima Mateja Periša bio je jučer od 15 sati izložen u crkvi svetog Ante Padovanskog gdje su mu stotine Beograđana mimohodom odale poštu, izražavajući sućut ocu Nenadu, porodici i prijateljima.

Ispraćaju Mateja Periša prisustvovali su predstavnici gradske uprave predvođeni zamjenikom gradonačelnika Goranom Vesićem, predstavnici Ambasade RH U Beogradu, hrvatskih udruženja, a ceremoniju su pratili deseci medijskih ekipa. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,