Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Maneken Karlo Švonja organizovao “lažnu” svadbu u Beogradu i ostao dužan 15 hiljada eura

Preuzmite sliku

Maneken Karlo Švonja oženio se prošle sedmice u Beogradu, a firmi za organizaciju vjenčanja ostao je dužan više od 15 hiljada eura, pišu srbijanski mediji.

Vlasnica firme, čiji su inicijali J. B., ispričala je za Kurir da se radi o osmišljenoj prevari.

“Radi se o osmišljenoj prevari. Muzika je dobila samo bakšiš. Obmanuti su i ljudi koji su radili transfer, jer je mladoženja iz Dalmacije pa je organizovan prevoz od Hrvatske do Beograda i to im nije plaćeno. Vjenčanica ne da nije plaćena, nego nije ni vraćena. Za sve postoji pisani trag i ugovori, kao i računi. Slučaj je prijavljen policiji, koja je sačinila zapisnik, a podnijeli smo i tužbu protiv Švonje i njegove žene, koji su i potpisnici ugovora”, rekla je.

Međutim, tu nije kraj problemima. Vlasnica je dodala da je Karlo Švonja nakon svadbe navodno pretukao suprugu Emiliju Selaković.

“Vjerujte da smo u šoku. Nakon svadbe mladenci i nekoliko gostiju su otišli na jedan splav, gdje su nastavili proslavu. Tamo je bio incident. Navodno je mladoženja prebio mladu, a obezbjeđenje ga je izbacilo. Mlada je otišla u nepoznatom pravcu, a mladoženja se vratio u naš objekat. Tu su oni imali svoj apartman u kojem je spavala mladina majka. On je otišao u sobu i spavao, a ujutru, kada je mlada došla, saopćila je majci da se razvodi, da je sve laž i da ta svadba nije bila prava. Žena je bila u šoku, plakala je satima. Sve je bila laž da bi se izvarali narod i rodbina za poklone, iliti koverte, ali i naša firma”, kazala je.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Event Industry Serbia (@event.industry.serbia)

Povodom ovog skandala oglasilo se i udruženje Event Industry Serbia, koje je upozorilo firme na ove navodne prevarante.”Poštovane kolege, ukoliko ste imali imali kontakt i problem sa mladencima, prevarantima, koji su pravili proslavu 19. novembra 2022. u Beogradu, a čiji su inicijali: mladoženja K. S. i mlada E. S., molim vas da se javite na telefon Udruženja Event Industry Serbia”, napisali su.

Karlo je za Kurir naveo da im nije bila namjera da bilo koga prevare i da će podnijeti tužbu za klevete i laži.

  • “Jednostavno, račun nam je bio blokiran u tom trenutku i nadamo se da ćemo taj problem riješiti u sljedećih nekoliko dana. Mi ćemo, naravno, da podnesemo tužbu nadležnom sudu za razne klevete i laži koje su izgovorene protiv nas. Mi smo već platili tortu, koja nije koštala 600 već 1400 eura, kao i sve ostale usluge koje smo koristili (dekoracija, venčanica, rent a car itd….). Svi ti ljudi, koji su nam i pružili te usluge, mogu to i da potvrde. Sav dokazni materijal o pretnjama i ucjenama već je predat vama i policiji”, izjavio je.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,