Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Mamić zadao najteži udarac sudijama Vekiću i Kvesiću: Ekskluzivno objavio kompromitirajući materijal

Preuzmite sliku

Zdravko Mamić odlučaj je da istjera na čistac novu koupcijsku aferu sudija i tužitelja u Hrvatskoj, onih koji su ga kako kaže bez ikakvog osova osudili na šest i po godina zatvora zbog utaje poreza i izvlačenja novca iz NK Dinamo.

Danas je Mamić posebno brilirao i zadao dosad najteži udarac sudiji Vekiću:

“Prije tri dana pozvao sam korumpiranog suca Louisa Vuittona Vekića da se spasi i objavi potvrde o rezervaciji leta sebe, svoje ljubavnice, te njene kćeri za put u Dubai. Vrijeme je isteklo. Obzirom da se mene ne može kupiti, niti kao USKOK i DORH natjerati da držim predmete na dnu ladice ekskluzivno objavljujem mailove kojima sam preko agencije rezervirao, platio i dostavio karte za Dubai za njega, ljubavnicu i njenu kćer, kao i potvrde o letu sa svim podacima. Gospoda su naravno u Dubai letila poslovnom klasom, a ceh je bio preko 23000 kuna samo za let. Nadam se da će sada supruzi gospodina Vekića biti jasnija ona laž koju joj je muž prodao kada joj je rekao da ga neće biti za Novu godinu jer ide na kongres ljubitelja reketa. Ovim putem apeliram na preostale suce – predsjednika Fruteka, suca Kvesića, suca Bobana i šefa K€$$u da što prije podnesu ostavke na svoja mjesta jer ih čeka sudbina Krušlina i Vekića, što duže budete čekali bit će vam gore. Vaše vrijeme je završilo, vrijeme #ReformaPravosuđa i naplate vaših grijeha je stiglo”, napisao je Mamić na Facebooku uz priloženu aviokartu za Dubai na ime Velića.

Prije tri dana pozvao sam korumpiranog suca Louisa Vuittona Vekića da se spasi i objavi potvrde o rezervaciji leta sebe,…

Objavljuje Zdravko MamićUtorak, 23. ožujka 2021.

Odmah potom objavio je i novi status

Nakon što je objavio račune puta u Dubai za sudiju Vekića, njegove navodne ljubavnice i njene kćeri, Mamić je odlučio objaviti i eksplicitne poruke sudije Kvesića koje je slao jednoj svojoj prijateljici.

– Do jučer sudija Butelja Kvesić nije imao niti jednu fotografiju na internetu, a sada će ih imati more. Ovu sam dobio na stopreketu@protonmail.ch uz opis: “Pijani Kvesić od bijelog vina tetura prema toaletu sa bliskom damom koja ispija jegere. Često je s njom u društvu. Kaže jedan advokat da se trese sud zbog afera.” Da je još nekog istukao ili poslao koju lascivnu poruku sa službenog mobitela bio bi to običan radni dan sudije Kvesića. Kad smo već kod tih poruka, ukupno ih je 170 vrlo uznemirujućeg sadržaja. Prema informacijama kojima raspolažem svi linkovi na iste su uklonjeni, svi tragovi zameteni – napisao je u objavi na Facebooku pa nastavio:

– Materijali dostavljeni Državnom sudbenom vijeću su nestali, a Državno sudbeno vijeće je na svojoj 100. sjednici gospodina Butelju Kvesića odbilo stegovno kazniti zato jer “nema elemenata povrede sudačke časti”! Pa normalno da nema, kad sudačka čast kod Butelje ne postoji. Povezano s ovim slučajem dogodilo se nekoliko provala u kojima su provalnici u stanove tražili CD-ove i kartice na kojima su fotografije ovih poruka, ništa drugo nije ukradeno.

  • O jednoj takvoj provali postoji i policijski zapisnik, ukoliko ga Butelja Kvesić nije uklonio. Zbog ove afere gospodin Butelja Kvesić nije postao Predsjednik suda kao gospon Frutek, a sada trebam Vašu pomoć. Molim Vas da Državnom sudbenom vijeću uputite mail na dsv@pravosudje.hr i tražite ih kopiju svih SMS poruka na temelju kojih su odlučili da gospodin Kvesić nije povrijedio sudačku čast. Dijelite, možda nam netko može pomoći. Idemo dalje s #ReformaPravosuđa – napisao je Mamić.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , ,