Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Makedonski ministar zdravstva podnio ostavku zbog požara u bolnici u Tetovu

Preuzmite sliku

Ministar zdravstva Sjeverne Makedonije Venko Filipče izjavio je da je podnio ostavku zbog požara u Covid centru bolnice u Tetvovu u kojem je poginulo 15 osoba.

“Tragedija u Tetovu me mnogo pogodila, ali i mnogo žalim za poginulima. Saučestvujem sa njihovim porodicama. Nema riječi koje to mogu opisati, niti načina da se nadomjesti taj gubutak”, naveo je Filipče u on-line izjavi na svojoj Facebook stranici.

Filipče je istakao da kao ljekar i ministar ima integritet i da je iz moralnih razloga ponudio ostavku premijeru Sjeverne Makedonije Zoranu Zaevu.

Povodom zahtjeva u javnosti da podnese ostavku, Filipče je jučer rekao da će odluku o tome donijeti kada se završi istraga.

Ostavke zbog nesreće u Covid centru ranije danas su podnijeli zamjenik ministra zdravstva Ilir Hasani, direktor Kliničke bolnice u Tetovu Florin Besimi i ekonomski direktor bolnice Artan Etemi.

Sva trojica su to objavila na Facebooku, uz obrazloženje da su to učinili iz moralnih razloga.

U požaru koji se dogodio u srijedu uveče u montažnom modularnom centru bolnice u Tetovu poginulo je 15 osoba, od kojih dvije, prema istrazi, nisu bile hospitalizvane, već članovi porodica pacijenata. (SRNA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,