Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Majka žrtve Veljine grupe: “Vučiću, zašto si nam to uradio?”

Preuzmite sliku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jučer uvečer objavio je uznemirujuće fotografije iskasapljenih tijela žrtava grupe vođe navijača Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, a Mara Halabrin, majka mladića čije se ubistvo, također, dovodi u vezu sa pomenutom kriminalnom organizacijom, kaže za portal Nova.rs da je potresena i da ne razumije zašto se državni vrh odlučio na ovakav potez. Halabrinova ističe da porodice žrtava već dovoljno pate, te da ne vidi razlog zašto je ovako nešto moralo da se prikaže na televiziji.

“Imam strah da će snimci ili fotografije mog sina biti objavljenje na televiziji, kako nemam.. Mi, majke, pisale smo ranije REM-u da to ne rade, međutim, oni su ipak objavili. Imam strah da gledam bilo čije dijete kako su mučili, a kamoli da čujem da je to moj sin. Čim čujem ime sina imam utisak da su ga mučili, jer su oni sve mučili”, kaže Halabrinova, koja je još uvijek vidno potresena činjenicom da su na televiziji prikazane fotografije iskasapljenih tijela.

Vezano | Vučić i Vulin objavili slike ubijenih navijača

Ona ističe da joj nije jasno zašto se Vučić odlučio na ovakav potez.

“Nikako ne treba prikazivati ovako nešto na televiziji. Ugrožavaju istragu, a i šta su postigli ovim? Čini mi se da predsjednik ne može da se pohvali time kakvu državu vodi. Smatram da je ovog Belivuka stvorila država, oni su znali da ubija godinama, što znači da su dosad mogli da spasu bar nekoliko mladića. Ne treba da objavljuju slike”, kaže majka i dodaje da je porodicama već dovoljno teško.

Ona ističe i da joj u policiji nisu rekli da li Belivukova grupa stoji i iza ubistva njenog sina.

“Ja sam dobila informaciju da je mog sina ubila država, nikada mi nisu rekli da iza toga stoji Belivuk. U policiji su mi rekli da nemaju saznanja, ali da su u toku hapšenja. To je ono što su mi rekli prije tri nedjelje. Moj sin je bio dobar mladić, zapao je u loše društvo. Sad će godinu dana kako je Aleksandar otišao od kuće, ja još uvek imam ogromnu bol, samo mi treba da gledam neke ovakve fotografije i snimke”, kaže ova majka.

Podsetimo, Aleksandar Halabrin (26) iz Janošika kod Alibunara, koji je nestao 20. marta na Banjici u Beogradu, pronađen je mjesec dana kasnije mrtav u mjestu Parcani kod Sopota.

Mediji su pisali da je navodno bio blizak pripadnicima navijačke grupe “Zabranjeni”, dok je njegova porodica to demantovala.

Telo Halabrina pronađeno je zakopano u selu kod Sopota, sa prostrijelnom ranom na glavi, a tokom istrage utvrđeno je da je mladić ubijen iz vatrenog oružja. Halabrin je, prema pisanju medija, bio blizak sa Nenadom Alibegovićem zvanim Alibeg, nekadašnjim vođom grupe “Zabranjeni”.

Inače, predsjednik Srbije Vučić tokom jučerašnjeg dana prikazao je uznemirujuće fotografije žrtava grupe Veljka Belivuka. Između ostalog, na jednoj se vidi i odrubljena glava jednom navijaču.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje