Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Majka ubijene dece u teškom psihičkom stanju, vratila se u rodni Neum

Preuzmite sliku

U Opštu bolnicu Dubrovnik u devet sati ujutro kolima hitne pomoći dovezena je, u pratnji partnera, majka ubijene djece, četvorogodišnjeg dječaka i sedmogodišnjih blizanaca, dječaka i djevojčice, koje je u potkrovlju vile na području zagrebačkih Mlinova u noći između petka i subote usmrtio njihov otac Harald Kopitz (56).

Kako prenosi Jutarnji list, ona je bila u teškom psihičkom stanju pa joj je pružena psihijatrijska pomoć.

Nakon što su je ljekari stabilizovali ženi je ponuđena hospitalizacija, ali je ona navodno odlučila da ode u Neum iz koga je rodom i u kome je ovih dana boravila.

Ljekari kažu kako njeno stanje nije zahtjevalo prisilnu hospitalizaciju.

Podsjetimo, nakon što je pronađen u stanu gdje je najverovatnije ubio svoje troje djece pokušao je da se ubije otrovom ili tabletama. Policajci su ga omamljenog pronašli u stanu i odveli na liječenje u bolnicu Sestara Milosrdnica u Zagrebu.

Nije poznato ko je prijavio policiji da se nešto dogodilo u stanu trospratne urbane vile sa potkrovljem, ali su policija i hitna pomoć brzo stigli na mjesto događaja.

U spavaćoj sobi pronašli su mrtvo tijelo četvorogodišnjeg djeteta na krevetu, a blizance, dječaka i djevojčicu, u dnevnoj sobi u kojoj su se nalazile i njihove igračke sa kojima su se igrali prethodne večeri.

Kazna za teško ubistvo

Prema Krivičnom zakonu Hrvatske za teško ubistvo propisana je zatvorska kazna koja najduže može trajati 40 godina, a budući da se u ovom slučaju radi o tri teška ubistva, ako ukupan broj zatvorskih kazni nakon pravosnažnosti presude pređe 40 godina, moguće je izreći i zatvorsku kaznu od 50 godina.

Nakon uviđaja zločina, koji se dogodio noćas u Zagrebu, Županijsko tužilaštvo je saopštilo da u saradnji s policijom preduzimaju dalje radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti ubistava. (Jutarnji list)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,