Nedjelja, 28. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Majka osumnjičenog za ubistvo porodice Đokić: Molim se da muž i ja umremo

Preuzmite sliku

“Naš Goce, dobro dijete, jedini sin, postao je ludak pod stare dana”, kroz jecaje kaže Mila Džonić, majka Gorana Džonića koji se sumnjiči da je ubio rođake, porodicu Đokić.

„Molim se da Grade, moj muž, i ja umremo jer bi jedino tako našli spas od ovoga što nas snađe. Od tuge šta doživjesmo, pali smo u krevet. Otkad je Goran priznao one užase, ja vidim trostruko televizor, a muž ne može da dođe sebi. Ne možemo na noge, Grade leži i leleče. Kukamo oboje na sav glas i kukaćemo dok smo živi. Na ulicu ne možemo od sramote, a kamoli crnoj Stojanku pred oči“, rekla je majka uhapšenog Gorana Džonića, osumnjičenog za ubistvo Gorana, Gordane i Lidije Đokić, prenosi Blic.

Očajna žena, nakljukana lijekovima za smirenje, jada se uz glasan plač i kuknjavu i kaže da moli Boga da joj okonča muke i pruži smiraj napaćenoj duši:

“Smrt bi bila zlatna za nas, klete roditelje”

„Smrt bi bila zlatna za nas dvoje, klete roditelje. Naš Goce, dobro dijete, jedini sin, postao je ludak pod stare dane, čim je mogao da ubije dijete bližeg rođaka, ženu i njega ili da ma pod kakvim okolnostima bude dio te katastrofe. Ne mogu više da gledam vijesti i da slušam strahote koje pričaju. Muž i ja ne možemo da shvatimo da je to naš sin i da se o njemu govori.“

„Muž i ja smo penziju stekli mučno radeći u inostranstvu i stvarajući Goranu bolje sutra i napravili smo sve što smo mogli da njemu i njegovoj porodici olakšamo život, a on ovo da napravi. Kako je to moguće. Ne mogu ni svoju kćerku da smirim jer Jasmina ne može da prihvati da je njen brat bio sposoban da postane zločinac i ubica, a opet ona ima svoju djecu i može da skrene misli, a ja ne mogu jer me utroba boli zbog Gorana. Kuku, lele i tako zanavijek dok dišem“, uz vapaje jadikuje Mila.

S porodicom pokušala analizirati sve poteze Gorana Džonića

Ona nam je ispričala da je s porodicom pokušavala da izanalizira sve Goranove poteze u toku priprema ubistva Đokića i nakon njega, ali kaže da nikome ništa nije bilo sumnjivo.

„Pitala sam snajku da li je osjetila dim na njegovoj garderobi ili nešto drugo što bi ga povezalo sa…. ali i ona kaže da nije primijetila ništa“, završava Mila i nastavlja da leleče i za unucima, koji su takođe osumnjičeni za vezu sa trostrukim ubistvom:

„Snajka kuka za svojom djecom, a ja za svima. Otišla je da preda molbu da puste Milana i Stefana jer djeca imaju alibi da su u noći zločina bili na poslu.

„Laže, pseto, umrijeće u mukama!“

Iskaz Gorana Džonića u kojem je naveo da ga je u trostruko ubistvo umiješao Jojke, krupniji od dvojice braće Milošević, koji nose isti nadimak, primoravši ga da ga obavijesti kada u selo kod majke dođe Goran Đokić, koji je inače živio u Aleksincu, gdje je držao mjenjačnicu, da bi ga potom likvidirali s njegovim najmilijima, Đokićeva majka Stojanka je prokomentarisala otresito s gorčinom, koju će vjerovatno osjećati do kraja života.

„Laže pseto, umrijeće u najgorim mukama“, procijedila je Stojanka o Džoniću, za kojeg je rekla da je poslije zločina sedam dana s njom jeo i pio iako joj je uništio dom.

Mršava starica očiju oteklih od plakanja, osim što ide na groblje sa snajkom Vericom i još jednom rođakom, ne izlazi iz kuće, a njene pratilje je štite od posjeta komšija i rodbine jer joj niko ne prija.

“Stojanka nema snage ni da živi”

Prema navodima Verice, Stojanka ne govori ni o čemu drugom, osim o tragediji koja ih je zadesila, i kaže da nema riječi kojim bi objasnila koliko je Đokićevu majku šokirala i slijedila vijest da je Goran Džonić ubica njene porodice jer zna da je njen sin Džoniću vjerovao i povjeravao mu zadatke poput pranja automobila, u kojem je uvijek u gepeku imao sef s novcem.

„Crna Stojanka ne jede i ne pije otkad je saznala da je zvjerstvo počinio taj nitkov koji nam nije izlazio iz kuće. Ja odem i nabavim šta treba, a Stojanka nema snage ni da živi“, rekla je Verica, dok sjedokosa žena koja boravi s njom i Stojankom u kući dobacuje:

„Muka nam je više od ljudi. Svi su dosadni. Zločin je izvelo više ljudi, a pored tog monstruma, ne zna se ko je još učestvovao u tome. Stojanka želi da sazna i pogleda u lice sve te zločince i pljune ih iako joj ništa ne može vratiti njenu djecu. Ostala je da živi kao list na vjetru koji neprestano duva.“

Stojanka i u snu doziva svog ubijenog sina, snahu i unuku, a najteže ju je pogodila smrt unuke Lidije, za koju svi imaju samo riječi hvale. Nesretna starica je na sahrani, na kojoj je bio i ubica Džonić, pala na zemlju uz povike da želi da i sama umre tog časa i bude sahranjena uz mezimicu koju su joj zlikovci otrgli iz naručja u cvijetu mladosti, tada i ne sluteći da joj je dom uništio neko toliko blizak.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje