Petak, 7. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Lopov u Splitu hakirao bankomat da mu izbacuje novac

Više od 70.000 kuna kupili su usred noći policajci s poda u blizini Policijske uprave u Splitu nakon pljačke bankomata kraj ureda Hrvatske pošte u Lovretskoj ulici 22, piše Slobodna Dalmacija.

Nešto iza ponoći lopov je došao do bankomata i skinuo jedan dio prednje ploče iznad ekrana te se spojio na unutrašnje instalacije. Kako saznaje Slobodna, s prijenosnog računara je davao bankomatu upute za isplatu gotovine. Pokupio je znatan iznos, a pritom nije znao da se uključio alarm koji je obavijestio nadležnu zaštitarsku kompaniju.

Njihov uposlenik je u najkraćem roku došao na mjesto događaja, prišao muškarcu i upitao ga treba li pomoć. Muškarac se na to trznuo, okrenuo se i pogledao zaštitara zbunjenim izrazom lica, a kako nije ništa rekao, pretpostavlja se da se radi o strancu koji nije ni razumio šta ga se pita. Međutim shvatio je da treba pobjeći.

Nestao je s lica mjesta, ali bankomat je nastavio izbacivati novac. Pozvani su policajci koji su skupili oko 70.000 kuna razasutih novčanica. Iz bankomata je navodno odneseno više stotina hiljada kuna.

Iz policije su za Slobodnu Dalmaciju poručili da je kriminalističko istraživanje u toku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,