Subota, 23. Septembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Lopov nožem napao maloljetnika: “Daj mi novac ili ću te ubiti”

Preuzmite sliku

Da neki ne prezaju ni od čega, potvrdio je slučaj  razbojništva koji se dogodio ovog četvrtka u Zaprešiću, kod Zagreba, kada je lopov nožem zaprijetio maloljetniku.

Cijela scena dogodila se u večernjim satima oko 23.40 sati kada je 28-godišnjak ugledao svoju metu – maloljetnika koji se vraćao kući, s namjerom da ga pokrade.

Kako je izvijestila zagrebačka policija, 28-godišnjak je počeo pratiti maloljetnika, a u jednom trenutku mu se i obratio.

“Daj mi novac”, zaprijetio mu je 28-godišnjak.

Maloljetnik je uspio pobjeći do svoje kuće i ući u dvorište, no kradljivac ga je i tamo pratio gdje ga je prislonio uz ogradu, zgrabio mu torbicu i iz nje ukrao kovanice koje su bile u novčaniku.

”Od namjere osumnjičeni nije odustao već je prijeteći maloljetniku stavio nož pod vrat i naredio da mu preda svoj mobitel što je on u strahu za svoj život i učinio. Niti tada nije bio zadovoljan otuđenim već je nastavio ozbiljno prijetiti maloljetniku da će ga usmrtiti i zapaliti mu kuću ukoliko mu on iz svoje kuće ne donese novac ili elektroničku opremu”, izvijestila je policija.

Ubrzo su sve čuli i članovi porodice maloljetnika koji su izašli na dvorište i počeli vikati na 28-godišnjaka.

Jedan od njih čak ga je uspio i uhvatiti za odjeću, no 28-godišnjak se istrgnuo i mašući nožem pobjegao.

Iako je mislio da će izbjeći pravdu, ona ga je dočekala već sljedećeg dana. Policija ga je uhapsila već u jutarnjim satima, a potom je predan na dalje ispitivanje. (vecernji.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,