Srijeda, 30. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Lončar: Dijete na infuziji ispred bolnice nema koronu, zloupotreba informacija

Preuzmite sliku

Slučaj djevojčice koja prima infuziju na stolici ispred bolnice bit će ispitan i dobiti adekvatan epilog, izjavio je danas koordinator novopazarske bolnice Mirsad Đerlek.

On je novinarima rekao da nema razloga da sumnja u autentičnost fotografije koja se prethodnog dana širila društvenim mrežama i izazvala buru negativnih komentara građana.

Kako je novopazarski Sto plus radio danas prenio, moguće je da je fotografija na društevenim mrežama doživljena u sasvim pogrešnoj konotaciji. Prema navodima nekih od zaposlenih u bolnici, djevojčica je fotografisana “tokom desetominutnog čekanja na transport” u drugu ustanovu.

Vezano | Potresna slika iz Novog Pazara: Dijete prima infuziju ispred bolnice 

Komentarišući slučaj djevojčice u Novom Pazaru koja prima terapiju iza zgrade dječjeg odjeljenja lokalne bolnice, ministar je rekao da djevojčica “nema veze sa koronom” i apelovao da se “ne zloupotrebljavaju informacije”.

“Molim sve medije i građane da znaju istinu, djevojčica nema veze sa koronom, boluje od astme, primila je terapiju dok ne dođe do Kraljeva. Procijenjeno je da je zbog nje najsigurnije da ne ulazi u bonicu kako bi se smanjio rizik da se zarazi koronom”, rekao je Lončar za televiziju Pink. (Beta)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje