Ponedjeljak, 14. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ljubavni trougao u Beogradu: Vođa narko-grupe dilao drogu sa ženom i švalerkom

Preuzmite sliku

Uhapšeni Petar R., njegova žena Jelena i ljubavnica Sanela T., kao i još petoro zbog sumnje da su prodavali drogu

Policija je jučer u Beogradu u spektakularnoj akciji uhapsila osam osoba zbog sumnje da su prodavale drogu, koju su zakopavale, a njihove mušterije dolazile su na ta mjesta, uzimale narkotike i tu ostavljale novac!

Kako piše Kurir, uhapšeni su vođa grupe Petar R. (34), njegova žena Jelena (35) i ljubavnica Sanela T. (22). Sanela je inače, sestra od strica Smaila Tarića, kojem je prije 12 godina odsječena glava u Beogradu!

U više odvojenih akcija policije u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala i Tužilaštvom za organizovani kriminal, privedeni su i Dušan B. (31), Uroš D. (33), Nebojša P. (30), Slobodan Đ. (50) i Mladen G. (40).

Policija je osumnjičene već neko vrijeme pratila i nakon teškog operativnog posla uspjela je da raskrinka kriminalnu grupu. Osumnjičeni su pripadnici dvije grupe – u jednoj grupi je pet članova, dok su u drugoj tri. Radili su Beogradu, ali su prodavali drogu u još nekim mjestima po Srbiji.

Navodno, uhapšeni su se sastali u martu ove godine i do danas prodali većem broju lica oko pet kilograma heroina.

– Oni su na dva načina prodavali drogu. Članovi ovih grupa zakopavali su heroin, amfetamin i kokain u staklenim i plastičnim posudama na unapijred obilježenim mjestima, gdje su ih kupci inače, sitni lokalni dileri, preuzimali i tu ostavljali novac

 • Osumnjičeni su zaradili desetine hiljada eura, ali niko od njih nije imao veći dosije u policiji.

  – Policija je pretresla osam stanova i četiri vozila koje su osumnjičeni koristili. Također, pronađeno je oko 14 kilograma amfetamina, oko 1,7 kilograma heroina, manja količinu kokaina i oko tri kilograma smjese za miješanje.

  Zaplijenjeno 28.000 eura

  Zaplijenjeno je oko 28.000 eura i sumnja se da je novac zarađen upravo od droge. Navodno je Petar R. šef organizacije, dok je uhapšena Jelena njegova vanbračna partnerka, s kojom ima kćerku, a Sanela je navodno njegova švalerka.

  Njima se na teret stavlja da su izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,