Četvrtak, 21. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ljekari iznijeli prognoze: Nove informacije o zdravstvenom stanju Čede Jovanovića

Preuzmite sliku

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović konačno je prespavao noć bez bolova jer je terapija koju su mu ljekari prepisali dala očekivane rezultate.

“Čeda je sada mnogo bolje. Bolovi su nestali, saturacija mu je odlična i on diše bez kiseoničke potpore. Utvrđeno je da u njegovom slučaju ne postoji ništa akutno. Urađena mu je magnetna rezonanca pluća, krvnih sudova i abdomena i sve druge neophodne pretrage i utvrđeno je da nema akutnih problema. Najvažnije je da je terapija dala željene rezultate i lekari mu predviđaju uspešan oporavak. Pošto nije pozitivan na koronavirus, Čeda bi mogao uskoro da bude otpušten na kućno lečenje”, ispričao je izvor iz Jovanovićevog okruženja, javlja srbijadanas.com.

Lider LDP već šest dana se nalazi na bolničkom liječenju u KBC “Dragiša Mišović”, a primljen je zbog jakih bolova u grudima i stomaku.

Tada je postojala sumnja da je ponovo zaražen koronavirusom, jer je i prije šest mjeseci sa sličnim simptomima primljen na Infektivnu kliniku u Beogradu. Jovanović je zbog zaraze koronavirusom i srednje teške kliničke slike više od deset dana u julu bio na bolničkom liječenju.

 • Vezano | Jelena Jovanović: Čedo je loše, prima morfijum, imao je jezive bolove  

  Podsjetimo, Jovanović je prije šest mjeseci imao tešku obostranu upalu pluća izazvanu koronavirusom i po riječima njegove supruge, tada je jedva živu glavu izvukao.

  “Otpušten je iz bolnice iako je i dalje imao upalu pluća. Opao mu je imunitet, pa su se lekari plašili da ga u bolnici ne napadne neka bakterija. Dogovor je bio da kod kuće miruje i on je tako živeo. Nikad ne bi izneverio sve ljude sa Infektivne i Bežanijske kose koji su ga spasili”, kaže ona i naglašava da je njen suprug sve vrijeme išao na kontrole i pridržavao se svih savjeta ljekara.

  Iako je od polovine jula negativan na koronu, Jovanović nije bio sposoban za normalan život, teško je disao, brzo se zamarao, mučio se sa tijelom i organizmom koji nisu mogli da prate njegovu glavu, želje.

 • “Pa on opremu za trening nije izvadio od juna kada je dan pre iznenadnog odlaska u bolnicu poslednji put vežbao, a kamoli da je trenirao”, navodi ona i kaže da joj je do odlaska u bolnicu Jovanović svako jutro uz šolju čaja ostavljao kardiopirin, vitamin D, vitamin C, komplex selen-cink, omega 3,6,9 a uveče magnezijum – sve što bi prethodno sam uzeo.

  Međutim, kaže, posljednja dva mjeseca osjećao je snažne bolove u dijafragmi, govorio je kako mu se neočekivano skraćuje dah, posljednjih dana su se pojavili bolovi u grudnom košu i abdomenu koji su u petak postali toliko nepodnošljivi da je prekinuo sastanak na kojem je bio u gradu i sam otišao u COVID ambulantu.

  “Posle snimaka lekari su mu iskreno rekli da nešto slično još nisu videli, da nalazi krvi i rendgena prevazilaze njihovo znanje i da hitno mora u bolnicu. Javio mi se iz Dragiše Mišovića“, priča supruga Čede Jovanovića.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje