Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

“Lično sam vidio Velju Nevolju kod Vučića! Spreman sam ići i na poligraf ako treba”

Preuzmite sliku

Ja sam lično prošao pored Velje Belivuka i vidio ga kako sjedi na terasi Predsjedništva. Ja, lično – rekao je Kovačević

Potpredsjednik srpske Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je kako je jednom prilikom lično vidio brutalnog gangstera Veljka Belivuka na terasi Predsjedništva Srbije, javlja Nova.rs.

Siniša Kovačević izjavio je to tokom gostovanja u emisiji “Bez ustručavanja”.

– Niko ne pita predsjednika Srbije kako je moguće da je toliko ljutit na Belivuka, a da je do jučer rasturao proteste. Šta se to dogodilo preko noći. Ja sam lično prošao pored Velje Belivuka i vidio ga kako sjedi na terasi Predsjedništva. Ja, lično – rekao je Kovačević.

Dodao je kako je spreman ići na poligraf ukoliko treba, ali da je taj stroj prilično osramoćen.

– Da ga nisu toliko izdevalvirali i toliko osramotili tu mašinu koja služi samo kao ispomoć u istrazi, nikako kao sudski relevantno sredstvo, naravno da bih otišao – zaključio je potpredsjednik Narodne stranke čiji je čelni čovjek Vuk Jeremić.

Podsjetimo, srpsko tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja te njegova “zamjenika” Marka Miljkovića zvanog Marko Mesar i još 31 pripadnika njegova kriminalnog klana, i to na 322 gusto tipkane stranice. Traže doživotni zatvor. No kako se “suđenje stoljeća” približava, tako sve više na površinu isplivavaju i detalji koji direktno povezuju tu zloglasnu kriminalnu skupinu s predsjednikom Aleksandrom Vučićem te njegovim bratom Andrejem i sinom Danilom. (Nova.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje