Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Krenuo novi haos u Beogradu: Lete baklje i flaše, policija baca suzavac, čuli se i pucnji

Preuzmite sliku

U centru Beograda satima su trajali sukobi policije i demonstranata koji su se u utorak navečer okupili ispred Skupštine Srbije nakon što je šef države Aleksandar Vučić najavio ponovno uvođenje policijskog sata zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Neredi su trajali satima, a ima više desetaka ozlijeđenih, kako policajaca tako i demontranata. I materijalna šteta je velika, zapaljeno je pet policijskih vozila.

Zbog svega toga predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas javnosti. Vučić je za nerede okrivio desne ekstremiste. U više navrata, tokom gotovo jednosatnog govora prekidanog s nekoliko novinarskih pitanja, Vučić je spominjao djelatnike stranih obavještajnih službi.

Vezano | Sergeju Trifunoviću povrijeđena glava, demonstranti ga napali na protestu 

U okupljanju koje je počelo od 18:00 sati, prvi incidenti ispred Skupštine Srbije zabilježen je oko 20:30 sati, začuli su se topovski udari, potom je policija počela sa bacanjem suzavaca. Demonstranti u glas viču “Vučiću pederu” i bacaju baklje na policiju.

Nekoliko demontranata je uspjelo probiti ogradu ispred Skupštine, lete baklje i flaše.

Kako saznaje Nova.rs, iz pravca Banovog brda k centru grada je krenula policijska kolona koju čine oklopno vozilo s vodenim topom i nekoliko marica.

Sve je više ljudi pred Skupštinom u Beogradu. Zasad nema većih incidenata.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,