Petak, 23. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kristijan Golubović izašao iz zatvora nakon 8 godina, pa ga istog dana uhapsili

Preuzmite sliku

Kraljevačka policija je po nalogu Tužiteljstva podnijela kaznenu prijavu protiv Kristijana Golubovića i još dvojice za kazneno djelo “lažiranja isprave”…

Aleksandar Kristijan Golubović (51), koji je danas izašao iz zatvora poslije izdržavanja osmogodišnje kazne zbog trgovine drogom, uhapšen je u Kraljevu.

Kraljevačka policija je po nalogu Tužiteljstva podnijela kaznenu prijavu protiv Kristijana Golubovića, Jovana T, Aleksandra Đ. za kazneno djelo “lažiranja dokumenata”, potvrđeno je Blicu.

Podsjetimo, kad ga je policija 16. januara 2010. u Beogradu uhvatila i uhapsila zajedno s majkom i još četvero članova kriminalne grupe, Kristijan Golubić rekao je sudu da je ‘nabavljao ćevape i parfeme’

To, dakako, nije bila istina. Oni su uhapšeni sa 125 grama mješavine heroina i paracetamola, a policija je pronašla i pištolj, prenosi Kurir. Kristijan Golubović osuđen je tad na osam godina.

Vezano | Kristijan Golubović izašao na slobodu nakon osam godina zatvora

Na Wikipediji piše da se radi o ‘bivšem kriminalcu, umjetniku i MMA borcu’, a mnogi ga pamte po pojavljivanju u dokumentarnom filmu ‘Vidimo se u Čitulji’. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje