Ponedjeljak, 6. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Kosovska policija: Kriminalne grupe su postavile barikade na putevima

Preuzmite sliku

Kosovska policija (KP) je saopštila da je sigurnosna situacija na sjeveru Kosova i danas nepromijenjena.

I dalje su “prisutne barikade na putevima koje su postavile kriminalne grupe”. I dalje su za kretanja ljudi i robe zatvoreni Jarinje i Bernjak. To su dva granična prijelaza na sjeveru Kosova, navodi policija.

Kosovska policija: Sigurnost svih građana

Iz KP-a navode da uprkos prijavljenim krivičnim djelima i napadima na kosovsko bezbjednosno osoblje, međunarodno osoblje za praćenje i na medije, Kosovska policija nastavlja da bude budna i posvećena najvišem nivou i moralu u obavljanju ustavnih i zakonskih dužnosti, u interesu opšte bezbjednosti.

“Kosovska policija, u okviru operativnih procjena i planiranja, na vrijeme preduzima mjere bezbjednosti. Preduzima i neophodnu podršku i logističke mjere, uključujući odjeću i hranu za svoje dežurno osoblje.

Policija će nastaviti da se zalaže za bezbjednost svih građana bez razlike. Zalagat će se za izvođenje osumnjičenih lica pred pravosudne organe, kao i za očuvanje ustavnog poretka Republike Kosovo”, piše u saopštenju.

Ističe se da Kosovska policija svoj rad zasniva na profesionalizmu, odgovornosti i integritetu.

Odbacuju spekulacije

Navodi da “stalne spekulacije medija, uglavnom srpskih, da navodno policajci na sjeveru Kosova imaju loše, grubo i neljubazno ponašanje prema srpskoj zajednici, ne stoje. Neistinite su.”

Lokalni Srbi, među kojima su bile i maskirane osobe, u subotu su postavili barikade na magistralnim putevima kod Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka.

Razlgo je hapšenje Dejana Pantića. Bivši pripadnik Kosovske policij je osumnjičen za umiješanost u organizovanju napada na službenike Centralne izborne komisije i Kosovske policije prošle sedmice.

Pantiću je jučer određen sudski jednomjesečni pritvor.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,