Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kosovo: Određen pritvor sedmorici umješanih u premlaćivanje sina Nenada Rašića

Preuzmite sliku

Sudija za prethodni postupak je naveo da postoji rizik od bjekstva, od uništavanja, skrivanja, izmjene ili falsifikovanja dokaza o krivičnom djelu tako što bi uticali na oštećenog N.R., a i okrivljeni mogu ponoviti krivično djelo ili slična djela.

Osnovni sud u Prištini, Ogranak u Gračanici, odredio je mjesec dana pritvora sedmorici okrivljenih za krivično djelo učestvovanja u premlaćivanju u saizvršilaštvu u tučnjavi u kojoj je pretučen Nikola Rašić, sin političara Nenada Rašića.

Sudija za prethodni postupak je ovu odluku donio na zahtjev Osnovnog tužilaštva u Prištini uz obrazloženje da je mjera pritvora adekvatna mjera jer postoji rizik od bjekstva, od uništavanja, skrivanja, izmjene ili falsifikovanja dokaza o krivičnom djelu tako što bi uticali na oštećenog N.R., a i okrivljeni mogu ponoviti krivično djelo ili slična djela.

Prema saopštenju Osnovnog suda, okrivljeni su osumnjičeni da su 23.2.2021. oko 11 sati, u blizini osnovne škole „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu, opština Gračanica, psovali i vrijeđali oštećenog N.R. po njegovom izlasku iz lokalnog autobusa u kome je bio sa svojim drugovima, a potom je započela i tuča dvije grupe okrivljenih i tom prilikom su oštećenom N.R. nanijete teške tjelesne povrede.

Stranke imaju pravo žalbe na ovu odluku Apelacionom sudu Kosova.

​​​​​​​Inače, lider Progresivno demokratske partije Nenad Rašić izjavio je da sve ukazuje da je napad na njegovog sina bio organizovan. Rašić je ranije na konferenciji za novinare u Medija centru u Čaglavici, istakao da je njegov sin napadnut različiitm predmetima od strane grupe od oko 30 osoba od kojih je zadobio fizičke povrede.

Rašić je kazao da je napadu prethodilo nekoliko objava na Facebooku, u nedjelju uveče, od osoba koje su učestvovale u napadu. Takođe, naveo je kako je jedan od mladića koji je objavio post “Ko preživi ponedjeljak, pričaće” prišao njegovom sinu i opsovao ga pogrdnim imenom za Albance.

Rašić je istakao da postoji i sumnja da su političari svojim neodgovornim izjavama, koje su pored uvreda bile i pune potencijalnih prijetnji, potpirili sve što se izdešavalo. On je konkretno naveo ime Dalibora Jevtića, ministra za povratak i zajednice na dužnosti u Vladi Kosova i potpredsjednika Srpske liste.

U  međuvremenu, napad na Rašićevog sina su osudili visoki zvaničnici na Kosovu ali i strane diplomate.

Nenad Rašić na prijevremenim parlamentarnim izborima na Kosovu 14. februara nije bio kandidat za poslanika, ali je podržavao srpsku listu “Građanska inicijativa Za slobodu, pravdu i opstanak”. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,