Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirusom zaraženo više od 200 osoba u Sloveniji

Preuzmite sliku

Broj ljudi zaraženih koronavirusom u Sloveniji do nedjelje u 14 sati porastao je na 219, što je 38 slučajeva više nego dan ranije, objavila je slovenska vlada na Twitteru.

Do sada je ukupno testirano 6156 osoba, a broj zaraženih među muškarcima i ženama gotovo je jednak. Najviše zaraženih je u dobnoj skupini od 30 do 49 godina, objavila je slovenska vlada.

Zbog širenja proglašene infekcije virusom Sars-Cov-2 Slovenija zadnjih dana uvodi sve rigoroznije mjere.

Na snagu stupa odredba o prekidu javnog prometa, a najviše se poziva stanovništvo da se drži mjera samokontrole, u prvom redu da ne izlaze iz kuće i izbjegavaju socijalne kontakte.

Od posljedica zaraze koronavirusom u subotu je umrla jedna osoba u Zaraznoj bolnici u Ljubljani, stariji muškarac koji je bio štićenik doma umirovljenika u Metliki, a još nekoliko stanara tog doma i zaposlenika je hospitalizirano u bolnici za plućne bolesti Golnik kod Kranja.

Slovenska vlada za danas je najavila nove mjere, među njima restrikcije u radu trgovina i drugih javnih usluga, a ostat će otvorene trgovine prehrambenim proizvodima, ljekarne i benzinske postaje, ali uz stroge mjere zaštite djelatnika i klijenata.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,