Srijeda, 20. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kopitz je i dalje u bolnici, iskaz još nije dao, izaći bi mogao sutra: Evo šta nakon toga slijedi…

Preuzmite sliku

Osim medicinskih uzoraka koje su u bolnici uzimali liječnici, medicinske uzorke za svoj laboratorij jučer je uzimala i policija

Policija, psihijatri i socijalni radnici prikupljaju informacije o jučerašnjem strašnom zločinu u zagrebačkom naselju Mlinovi gdje je otac Harald Kopitz (56), kako se sumnja, ubio troje vlastite djece i pokušao počiniti samoubistvo, javlja HRT. Njega je u lošem stanju u stanu pronašla policija, nakon čega je smješten u bolnicu u Vinogradskoj.

Prema informacijama koje je HRT dobio iz bolnice o njegovom stanju, on je stabilno. Nalazi se još uvijek na jedinici intenzivnog liječenja, a njegovu sobu još uvijek čuva policija. Tako će biti do kraja liječenja.

Njegovo otpuštanje iz bolnice očekuje se sutra, nakon čega slijedi daljnja procedura. Iako se iz nekih medijskih napisa dalo naslutiti kako je jučer dao iskaz, HRT saznaje da se to još nije dogodilo, javila je Nikolina Ćosić za Dnevnik HTV-a.

Nakon što da iskaz, muškarac će biti doveden pred istražnog suca, a nakon toga na potezu je Županijsko tužilaštvo.

Osim medicinskih uzoraka koje su u bolnici uzimali ljekari, medicinske uzorke za svoj laboratorij jučer je uzimala i policija jer se jedino ti uzorci kasnije na sudu smatraju relevantnima. Oni će pokazati eventualnu prisutnost psihofarmaka ili nekakvih drugih supstanci u njegovoj krvi.

Moglo bi ga se teretiti za tri teška ubistva. Inače, kazna za teško ubistvo u Hrvatskoj može ići do maksimalnih 40 godina, no kako se radi o višestrukom teškom ubistvu, ta kazna bi mogla ići do 50 godina zatvora.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,