Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Konobar u Zagrebu naplaćivao piće i sebi uzimao novac: “Zašto? Zato što sam budala”

Preuzmite sliku

Konobar Luka (19) ukrao je iz kafića u kojem je radio 2000 kuna (oko 520 KM) te je protiv njega ovih dana podignuta optužnica, piše Danica.

Kako tvrde tužitelji, on je početkom septembra lani na zagrebačkoj Gupčevoj zvijezdi kao konobar u kafiću “gostima naplaćivao naručena pića, ali nije izdavao račune, već je novac naknadno iz blagajne uzeo i zadržao pa je time vlasnika kafića oštetio za 2000 kuna (oko 520 KM)”.

Luka je tokom istrage priznao počinjenje kaznenog djela pronevjere, ali tvrdi kako je uzeo oko 1800 kuna (oko 468 KM). U tom kafiću radio je oko mjesec dana, a sad radi u drugom u Zagrebu i zarađuje oko 6000 kuna (oko 1560 KM) mjesečno.

“Tačno je i da nisam izdavao račune, ali gazda je rekao da se neki računi izdaju, a neki ne. Novcem sam kupovao hranu i druge potrepštine. Zašto sam to učinio? Ne znam. Zato što sam budala”, ispričao je mladić u istrazi.

Rekao je i kako je spreman bivšem gazdi nadoknaditi štetu jer danas ima plaću od 6000 kuna i dobiva napojnice od gostiju. No obećao je to i prije pokretanja kaznenog postupka te je s gazdom čak bio potpisao sporazum prema kojem se obvezao vratiti novac u tri rate.

Kako to nije učinio, gazda kafića kazneno ga je prijavio pa je protiv njega podignuta optužnica. Državno tužilaštvo za Luku traži osam mjeseci uvjetnog zatvora, vraćanje novca i podmirivanje troškova kaznenog postupka u iznosu od 500 kuna (oko 130 KM).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,