Nedjelja, 4. Juna 2023.
Tuzlanski.ba logo

Koliko košta kvadrat na 12 najluksuznijih lokacija u Beogradu

Preuzmite sliku

Koje su to najluksuznije lokacije za živjeti u Beogradu i kolika je cijena stanova u najelitnijim stambenim kompleksima prijestonice prikazano je u izvještaju Republičkog geodetskog zavoda za period trećeg kvartala 2021. godine. Predstavljamo vam 12 reprezentativnih beogradskih stambenih kompleksa.

Prema izvještaju i statistici potražnja za stambenim objektima na nivou države bila je veća za 8% u odnosu na isti kvartal prethodne godine.

Cijene kvadrata stanova na najluksuznijim lokacijama prijestonice Srbije variraju od 1.901 eura kvadrat do 3.328 eura. Prema tabeli Republičkog geodetskog zavoda na listi najprestižnijih stambenih kompleksa nalazi se 12 lokacija kao što su Beograd na vodi, Novi Dorćol, K distrikt, Park vila residence na Voždovcu do Zemunskih kapija.

  • Među najjeftinijim lokacijama su stambeni kompleksi Zemunske kapije – po cijeni od 1901 eura kvadrat i Plato Bežanija po cijeni od 2 075 eura. Najelitniji po odabiru cijena je West 65 po cijeni od 3.328 eura i Beograd na vodi, čija je cena po kvadratu 3.291 euro. Ova godina je do sada vidno najunosnija, jer je ukupan broj kupoprodaja na tržištu nepokretnih objekata u trećem kvartalu 2021. godine za cijelu Srbiju 34.767, što je maksimum za ovaj period godine u posljednje 4 godine, prenosi Nova.rs.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,