Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kod splitske crkve napadnuta snimateljica N1 televizije

Preuzmite sliku

U crkvi u župi Sv. Leopolda Bogdana Mandića na Sirobuji, splitskom gradskom kotaru, došlo je do incidenta.

Uprkos upozorenjima iz Splitsko-makarske nadbiskupije i prekršajnoj prijavi policije, u toj je crkvi osim na Cvjetnicu, misa održana i danas, na blagdan Uskrsa.

Nekoliko je novinara i snimatelja došlo snimiti misu, iako su zabranjena vjerska okupljanja u jeku epidemije koronavirusa. Vjernici su se okupili u crkvi na Sirobuju, a novinarka koja je sve to snimala mobitelom napadnuta je, odgurnuta, a oduzet joj je i mobitel putem kojega je uživo prenosila okupljanje, a crkvenim su joj vratima prikliještili i ruku.

Kako saznaje N1, sve su okupljene medijske djelatnike verbalno napali i vjernici, kao i stanovnici okolnih kuća uz samu crkvu, dovikujući im sramotne uvrede.

Među napadnutima u incidentu ispred crkve na Sirobuji u Splitu bila je i snimateljica N1 televizije.

“Naša je kolegica bila izložena brojnim uvredama ne samo svećenika Josipa Delaša, već i okupljenih građana. Jedan od njih je, iz svojeg automobila i s očitom namjerom, krenuo i u fizički napad na našu snimateljicu, što je dokumentirano i zabilježeno na snimci. Podatke o napadu i sve informacije proslijedili smo Ministarstvu unutarnjih poslova.

Video pogledajte OVDJE.

Izražavamo punu solidarnost sa svim napadnutim novinarkama i novinarima i pružamo punu zaštitu i pomoć našoj snimateljici.

O svemu je obaviještena i policija, čeka se intervencija”, stoji u saopćenju N1 televizije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje