Srijeda, 8. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

“Ko si ti da mi kažeš da nosim masku?” Kasirka ga opomenula, pa počeo da psuje i ruši u beogradskoj radnji

Preuzmite sliku

Sagovornica Telegrafa zamolila je sve da obavijeste policiju Čukarice, ukoliko prepoznaju gospodina. Dodaje da on vozi plavi kombi…

Jedan čovjek na Banovom brdu brutalno je izvrjeđao radnice prodavnice i oborio robu sa rafa, samo zato što su mu rekle da ne može da bude u zatvorenom prostoru bez maske. Kako se vidi na snimku, čovjek je iz bjesa nakom verbalne rasprave načinio štetu – roba je popadala, a on je pobjegao.

Video pogledajte OVDJE.

– Gospodin radi na nekom gradilištu, dolazio je već ranije u radnju. Tu kupuje hranu za radnike nekog gradilišta na Banovom brdu. Prilikom ulaska kasirka ga je upozorila da stavi masku, nakon čega je on počeo da viče i psuje. Kasirka mu je objasnila da im je inspekcija zaprijetila kaznama, koje su ogromne, i da to nije njen hir, već jednostavno zakon. Nakon svega toga, čovjek je gurnuo cio raf, što se i vidi na snimku. Načinio je štetu na rafu i robi, a prilikom tog obaranja oštećena je i fiskalna kasa – ispričala je za “Telegraf” sagovornica koja je sve ovo vidjela.

Reč je o čovjeku koji je pokazao izuzetno agresivno ponašanje.

– Čovjek je urlao “Ko si ti da mi kažeš da nosim masku” i onda je psovao. Sasvim sigurno je komšija, koji ili živi ili samo radi na Banovom brdu – dodaje.

Kako kažu prodavci, u slučaju da se u radnji zatekne čovjek bez maske, slede visoke kazne, a plaćaju ih mali preduzetnici, koji i sami moraju da nose maske po najmanje 8 sati na dan.

– Slučaj je uredno prijavljen policiji, ali čovjek se i dalje vodi kao NN lice, iako je ovaj video kao i fotografija predata. Mali preduzetnici i obični radnici izuzetno su nezaštićeni i u stalnom strahu od kazni inspekcije koja ih stalno obilazi oko mere sprečavanja korona virusa, a da ih veliki broj ljudi ne poštuje, a ponekad su nažalost i agresivni i spremni da izvređaju – kaže sagovornica za Telegraf.rs.

U ovoj radnji žene nije imao ko da zaštiti, a nakon incidenta doživjele su stres.

Sagovornica je zamolila sve da obavijeste policiju Čukarice, ukoliko prepoznaju gospodina. Dodaje da on vozi plavi kombi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,