Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ko je Strahinja Stojanović, muškarac koji je preminuo nakon eksplozije džipa u Beogradu?

Preuzmite sliku

Strahinja Stojanović koji je danas oko 12 sati u Ulici Omladinskih brigada u Novom Beogradu bio teško povrijeđen u eksploziji vozila u pokretu, preminuo je, javljaju mediji u Srbiji.

Podsjetimo, na Novom Beogradu u ulici Omladinskih brigada, eksplodirao je džip.

Ovo je bio drugi pokušaj ubistva Strahinje Stojanovića, na koga je 11. avgusta u naselju Galenika već pokušan atentat.

Prethodni pokušaj ubistva Strahinje Stojanovića se povezuje sa ubistvom poznatog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića.

Kako pišu Nezavisne, u slučaju ubistva Ognjanovića istraga je utvrdila da iza zločina stoje najmanje dvije osobe, koje su ga danima prije likvidacije pratile, na šta se i sam Ognjanović požalio svojim prijateljima i saradnicima.

Sumnja se da je jedan od njih Beograđanin Strahinja Stojanović (29), javljaju beogradski mediji, prenose Nezavisne.

Strahinja Stojanović dospio je u žižu javnosti u avgustu prošle godine, kada je u zemunskom naselju Galenika eksplodirao automobil marke audi u kom je, u trenutku detonacije, bila bivša misica iz Španije Olat Bilbao Gonzales (21).

Vezano | Eksplodirao džip u Beogradu, objavljen snimak sa mjesta događaja  

Iz zatvora u kom je bio zbog izazivanja opšte opasnosti izašao je u aprilu prošle godine, a u avgustu u eksploziji audija koja je, po svemu sudeći, bila namijenjena njemu, teško je povrijeđena misica iz Španije, dok je Stojanović sticajem okolnosti prošao nepovrijeđen jer se baš u tom trenutku vratio do stana po mobilni telefon.

 • Sve se dogodilo dvije nedjelje nakon ubistva Ognjanovića, te je u samom startu postalo sumnjivo da su ova dva slučaja povezana, budući da se, prema informacijama koje su se sada pojavile, Ognjanović i sam rekao da sumnja da ga Stojanović sa još jednim muškarcem kontinuirano prati. Stojanovića je inače poznavao sa suđenja u slučaju ubistva brata Luke Bojovića, Nikole, gdje se njegov mogući egzekutor pojavio u svojstvu svjedoka.

  Ovo nije bilo prvo Stojanovićevo pojavljivanje na sudu. On je hapšen nekoliko puta zbog teških krivičnih djela, a osuđivan je zbog prinude i oružja. Bio je i u veoma prijateljskom odnosu s Milošem Delibašićem koji je iz automobila u pokretu likvidiran 2017. godine u Budvi.

  Pričalo se da je Strahinja u aprilu 2013. na Galenici ranio kuma, Miloša Vidakovića. Kao razlog se navodi Vidakovićeva žena. Ono što je zanimljivo da Vidaković nije želio ništa da otkrije policiji iako je znao ko ga je povrijedio.

 • Sumnjalo se da je baš Stojanović naručio ubistvo svog kuma Vidakovića, koje se dogodilo pred 500 svjedoka u Budvi 2013. To ubistvo priznao je Miloš Vojnović, ali je u optužnici kao nalogodavac bio naveden Branislav Šaranović. U optužnici je takođe navedeno da je Stojanovićev DNK nađen u stanu u Budvi u kome su se krili Miloš Delibašić i ostali optuženi za ubistvo.

  U dosijeu Stojanović stoji i da je hapšen u februaru 2015. godine, zbog sumnje da je u pucnjavi 21. januara iste godine ranio Zorana Lj. (54), pripadnika BIA. Kod njega je tada nađen i pištolj.

  Zoran je bio i slučajna (?) žrtva obračuna dvije grupe, čiji su pripadnici iz kola u pokretu pucali jedni na druge.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje