Nedjelja, 7. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Knjiga utisaka nakon vakcinacije u Beogradu: “Svaka čast voli vas Tuzla”, “Hvala Vučiću, pozdrav iz Sarajeva”

Preuzmite sliku

Više od 20.000 hiljada građana BiH protekla tri dana odlučilo je iskoristiti poziv Republike Srbije i bez prethodne najave na Beogradskom sajmu besplatno se vakcinisati protiv koronavirusa vakcinom AstraZeneca.

Također, putem srbijanske E-Uprave brojni bh. građani su na proces vakcinacije dolazili po ranije ugovorenom terminu dok je okviru projekta Privredne komore Srbija osigurala 10.000 doza vakcina za privrednike s područja regije, a u projekt je uključena i Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine.

 • Samo danas se put prijestolnice Srbije uputilo nekoliko hiljada građana iz BiH, ali i građana iz susednih zemalja kako bi se vakcinom zaštitili od koronavirusa.

  Vezano | Beograd: Redovi za vakcinaciju, zalihe pri kraju, čuvaju se doze za bh. državljane 

  Naime, svi su dobili prvu dozu vakcine AstraZeneca te će sredinom juna ponovo morati put Beograda na obaveznu revakcinaciju.

 • Zbog velikog interesovanja građana širom regiona danas su medicinski radnici na Beogradskom sajmu bili prinuđeni produžiti radno vrijeme kako bi svi koji su došli bili vakinisani.

  Međutim, već u nedjelju 28. marta vakcinu će biti u mogućnosti da prime samo oni koji imaju unaprijed zakazan termin, potvrdio je to direktor Kancelarije za e-upravu u Srbiji Mihailo Jovanović.

  Brojni građani BiH koji su putovali u Beograd na vakcinaciju bili su oduševljeni samom organizacijom procesa vakcinacije i činjenicom da je sve bilo potpuno besplatno i da nije trebala nikakava prethodna najava.

  Međutim, nisu krili ni razočaranje u političku neodgovornost i nesposobnost vlasti u BiH koja je zakazala u ovom pravcu.

  Nakon obavljenog procesa vakcinacije na izlazu iz hale na Beogradskom sajmu postavljena je i knjiga utisaka u koju su svoja pozitivna iskustva upisivali broji građani BiH ali i državljani Severne Makedonije.

  Pogledajte samo neke od njih:

 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje