Nedjelja, 26. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kći srpskog političara dobila 30 godina zatvora: Masakrirala je penzionerku šoljom i zdjelom

Preuzmite sliku

Jelenin otac bio je veleposlanik i predsjednik udruženja ratnih vojnih invalida Srbije. Ona je dobila 30 godina jer je ubila penzionerku, njeno tijelo je stavila u kofer i zapalila. Sve je priznala

Jelena Špagović (27) dobila je 30 godina zatvora za teško ubistvo penzionerke Majde Garović (80) u juna 2019. godine. To je prvostepena odluka Višeg suda u Beogradu na koju njeni advokati imaju pravo žalbe.

Sud joj je kao olakotnu okolnost uzeo u obzir priznanje, to da nije ranije osuđivana i da je majka maloljetnog djeteta. Kao otegotnu okolnost sudac je naveo njeno držanje i ponašanje nakon počinjenog teškog ubistva, piše Telegraf.

Jelenin otac Saša Dujović bio je veleposlanik i predsjednik udruženja ratnih vojnih invalida Srbije. U vrijeme ubistva bio je zaposlen u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a kad su mu uhapsili kćer, odmah je dao ostavku.

Umro je 2021.

Opisala kako je ubila staricu

Tužilaštvo je tražilo 40 godina zatvora za kazneno djelo teškog ubistva iz koristoljublja, dok je odbrana tvrdila da je u pitanju obično ubistvo jer Jelena nije uzela sav nakit sa starice.

Na sudu je dokazano da je Jelena ubila komšinicu Majdu u Zemunu zbog 2500 eura. Istraga je pokazala da je Jelena od svoje komšinice posudila novac, ali joj ga nikad nije vratila. Nakon što je ubila komšinicu, s tijela joj je skinula zlatni lanac i prodala ga.

Tijelo penzionerke stavila je u kofer, sjela je u Peugeot i odvezla se u naselje Krčedin gdje je dijelove tijela zapalila.

No ostavila je tragove krvi što će kasnije biti jedan od ključnih dokaza na sudu.

Policija je tijelo penzionerke pronašla nekoliko dana nakon prijave njezinog nestanka. Bilo je zapaljeno.

– Gurnula sam je pa je ona gurnula mene. Uzela sam šalicu i udarila je u glavu. Počela je jako krvariti. Udarila sam je i zdjelom. Onda sam izgubila kontrolu. Nije istina da sam to učinila zbog koristoljublja. Da, uzela sam nakit i prodala ga, ali samo kako bih prikrila dokaze – priznala je Jelana na sudu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje